Ga naar inhoud

joukek

Lid
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

joukek's prestaties

  1. Nou, ik laat het dan maar zo. Ik verwacht ook - áls dat lukt - nog problemen als ik Win7 wil installeren op ssd als ik Vista op HD heb. En daar was het allemaal om begonnen. Nogmaals hartelijk dank. Ik heb een kleine donatie aan de site gegeven en zal het als opgelost aangeven.
  2. Beste Dasle, Het is opgelost. Ik mocht de pc meenemen naar Dynabyte, waar ik SSD had gekocht, en zij hebben gekeken. Blijkt dat mijn moederbord net iets te oud is: geschikt voor SATA1, terwijl SSD minimaal SATA2 moet hebben. Dus het kan gewoon niet. Ik mag de SSD terugbrengen. Ik wil je heel hartelijk danken voor alle moeite die je voor me gedaan hebt, en zal graag terug komen als ik weer een computervraag heb.
  3. Nee, ik zal het laten zien, heb paar foto's gemaakt: helaas staan ze op de kop, ik weet niet waardoor. Foto 1 en 2: alleen HD vast. (weet jij trouwens het verschil tussen "boot sequence" en "1st, 2nd en 3rd boot device"?) Foto 3,4 en 5: beide aangekoppeld, en bios ziet ook beide. Foto 6: beginscherm als beide gekoppeld zijn. Eerst zoekt ie een tijd lang: "verifying DMI pool data", dan meldt i dat ie niet kan booten.
  4. als ik alleen hd vast heb, wél als ik ssd + hd vast heb, niet.
  5. ik snap dat je dit vraagt, maar dit kabeltje is nieuw, en bios ziet SSD wél, ook dat ie 120 gb groot is.
  6. Maar op de SSD staat nog niets. Hij is nog niet eens geformatteerd! Ik heb dus een upgrade Win7 gekocht; die checkt eerst of er een legale WinXP of WinVista op staat. Vista staat op HD, dus die moet zichtbaar zijn. Vanmorgen was, als ik SSD + HD aangekoppeld had, in de Bios alleen SSD zichtbaar, en de HD dus niet. Geen wonder dat hij dan Windows niet kan opstarten. Hoewel -vreemd- de bios eerst zowel SSD als HD zag. Ik ga nog eens naar de bios en probeer een paar foto's van mijn bios te tonen.
  7. Okay, hier is het: http://speccy.piriform.com/results/hfbrQnDeuFLyGPCExWZZ7t0
  8. Beste Dasle, ik heb nu Vista geherinstalleerd op mijn harde schijf, nadat ik zoveel als ik nodig dacht te hebben gebekkupt heb. Als ik HD én SSD aan mijn pc koppel, start Windows niet op, meldt weer dat ie geen boot heeft of zo. Als ik SSD loskoppel, start Win normaal op. Ik heb gelezen dat ik om SSD goed te laten functioneren, hem in de Bios moet instellen op AHCI. Echter, dat kan ik nergens vinden in de bios. De bios is: Phoenix Technologies v. 6.00 PG, van 22/6/2007, vond ik dankzij een mooi programma Speccy van Piriform. Weet jij hoe ik dat kan instellen, zodat de SSD functioneert?
  9. heb even gekeken, maar moet er nog eens nadere naar kijken. bedankt, er staan denk ik nog veel hulpdingetjes op de ms-site, waar ik nog te weinig gebruik van maak. maar ik ga nu een week op vakantie, dus ga dan weer verder. als ik meer weet meld ik het. ik kan nog bijna niet geloven dat jullie zoveel hulp bieden, voor niets!
  10. Bedankt, zal ik naar kijken SORY: op een of andere wijze zag ik de 2 laatste berichtjes niet, daarom heb ik het verhaal nog eens opgelepeld. Vergeet dat laatste berichtje dus maar., dat is dubbel.
  11. Ben naar winkel geweest, Dynabyte, ze waren heel hulpvaardig. Daar kom ik nog eens terug! Wat blijkt? Iets heel stoms: er was bij het afkoppelen van de hd een stukje van stekkertje van desktop afgebroken, dat zat in "stopcontact" van hd, waardoor die geen contact maakte! Had ik moeten zien! Sorry!!! dat ik jou daarvoor zo heb laten denken, het was dus heel simpel en nu werkt hij wel. Ik koppel nu de hd via behuizing/adapter aan laptop en zet wat ik bewaren wil op een externe hd. Van de man van Dynabyte begrijp ik dat mijn pc de ssd nog niet herkent. Zoals ik zei, ik heb Win7 upgrade gekocht, dus ik wil na de bestanden bewaard te hebben via een recovery cd, Vista weer op hd zetten, en dan Win7 erop zetten. Maar ik heb die ssd gekocht om besturingsprg plus wat tijd-intensieve prg's op te zetten. Ik heb begrepen dat als ik Win7 op een pc met Vista installeer, dat hij Vista echt vervangt door 7. Denk je dat, als Windows gezien heeft dat ik een legale versie van Vista op de hd heb, het mogelijk is om Win7 niet op hd, maar op SSD te zetten?
  12. Sorry voor alle moeite die je voor me gedaan hebt: ik ben naar de winkel geweest met oude hd+adapter en wat blijkt? Heel iets doms, had ik zelf gezien moeten hebben: toen ik de hd uit desktop gehaald heb is er een stukje van het stekkertje afgebroken en in "stopcontact" van de hd blijven zitten. daardoor kon hd geen goed contact met adapter maken en gebeurde er niets. Stukje plastic eruit gehaald en dát is opgelost. Voor het terughalen heb ik een andere oplossen: ik koppel hd én een externe hd aan laptop, en kopieer het dan op externe hd. Probleem dat overblijft is: hoe kan ik Vista terug installeren met de Recovery schijf van mijn pc, en daar overheen Win7? Volgens verkoper (Dynabyte, hij was heel behulpzaam, daar kom ik nog wel eens terug) zal dat niet gaan zomaar. Dan denk ik: ik red eerst wat ik wil bewaren van oude hd, zet met recovery cd de fabrieksinstellingen er weer op... en dan... Als ik nu naast de hd de ssd-disc op mijn pc zet, zou het dan mogelijk zijn dat Win7 mij de keus geeft om Win7 niet op dezelfde hd te zetten, maar op de ssd? Want daarvoor heb ik in feite ssd gekocht: om besturingsprg plus meest gebruikte (en meest snelheid vragende prg's op te zetten. Wat denk je? Nogmaals heel veel dank voor je snelle en degelijke hulp!
  13. 1. ik heb Windows7 upgrade via mijn werk kunnen kopen. Daarom wil ik eerst mijn Vista er weer op zetten,en dan Windows7 erover heen. Vista wordt dan verwijderd. 2. ja, ik heb de oude hd met adapter nu ook geprobeerd op een andere laptop, en op mijn oude pc. Beide zonder resultaat. Heb mijn oude hd ook nog eens op de desktop gezet, om te kijken of ie het nog deed. hij deed het nog, Windows startte op, maar komt op bep. punt niet verder, doordat er systeembestanden beschadigd zijn. Ik wil morgen met hd + adaptar naar winkel Dynabites terug, om hen te vragen of zij m wel aan de praat krijgen met die adapter. En misschien hd direct koppelen aan een desktop van een vriend.
  14. Nee, ik hoor of zie geen enkele activiteit, Dasle.
  15. Beste Dasle, hartelijk dank dat je me zo vlot en serieus aan het helpen bent! 1. schijfbeheer ziet ook de harde schijf (nu een exerne hd dus) niet, helaas. 2. op het moederbord van de desktop vond ik de volgende nummers en codes. Ik weet niet wat wat is, maar jij herkent het misschien: CE MSI N1996 MS-7255 VER 2.2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.