Ga naar inhoud

Unclejack

Lid
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Unclejack's prestaties

  1. Het probleem is sinds het vervangen van de interne harde schijf met een nieuwe en het vervangen van de SATA kabel niet meer opgetreden. De PC draait nu al 3 dagen vloeiend zonder problemen en ik ga ervan uit dat het probleem voorlopig opgelost is. Bij deze zou ik iedereen willen bedanken voor de hulp en ondersteuning.
  2. Heb inmiddels opnieuw getest met een nieuwe SATA kabel en dit hielp niet. Ik heb toen uiteindelijk besloten om de HDD in te leveren bij de PC zaak en zij hebben geconstateerd dat ie defect is. Ik heb nu een nieuwe WD Black 50003AZEX en hij doet het voorlopig nog prima. Ik zal nog een dagje of 2 wachten en als ie werkt is dit probleem verholpen!
  3. Ik zal zeker proberen te kijken of ik de schijf dit weekeinde in een andere PC kan laten draaien. Ik ga zo meteen ook op zoek naar een nieuwe SATA kabel, ik heb namelijk enkel de SATA kabel van mijn DVD en mijn HDD. Nu heb ik deze al omgewisseld (de SATA kabel van de DVD naar de HDD) en dit had geen effect op het probleem. Wat ik wel vreemd vind is dat het altijd consequent na een 5-10 tal uur pas gebeurd onder vrij veel gebruik. Als de HDD echt kapot is zou het dan niet meer variabel moeten gebeuren? Of hoeft dit niet per sé. Daarnaast vind ik het vreemd dat mijn huidige HDD nu dus al problemen vertoond, de schijf heb ik pas in september 2012 gekocht en erin gezet omdat toen mijn vorige HDD in deze computer setup spontaan kapot gegaan was. Ik weet niet waarom hij toen kapot gegaan is, maar aangezien de huidige HDD het nu ook alweer begeeft is het misschien mogelijk dat het moederbord verkeerde dingen doet met de HDD?
  4. Daar ben ik weer. Wat laat deze keer, maar ik wilde kijken of mijn PC het kon volhouden. Helaas was dit niet het geval. Rond 3 uur vannacht begon de PC tijdens Skyrim weer af en toe te bevriezen. Allereerst wil ik opmerken dat ik sinds ik gister de SATA kabel in een andere slot van het moederbord gedaan heb en de combofix uitgevoerd heb, de pc sneller lijkt op te starten (44 seconden van boot BIOS piep-geluidje naar Windows 7 bureaublad en onmiddellijke reactie van aanklikken programma's, vroeger was dit 1 minuut en 10-20 seconden en ja ik heb een timer hier liggen). Ook lijkt het of de PC het iets langer volgehouden heeft voordat de problemen optraden dan hiervoor, nu om 3 uur vannacht pas begon ie problemen te vertonen (stond 9 uur aan, maar veel Skyrim gedaan wat vaak binnen 5-7 uur vroeger al problemen gaf). Daarnaast bleek dat ik dit keer tijdens het probleem alle programma's en applicaties relatief redelijk snel kon afsluiten en dat ik na een paar minuten wachten de PC heel voorzichtig kon gebruiken (1 programma ala firefox opstartte per minuut zeg maar), waardoor ik de HD tune heb kunnen laten draaien na de manifestatie van de bevriezing cyclussen (heb ook een quick scan gedaan voor errors). Ik heb hiervoor zoveel mogelijk programma's en services afgesloten met behulp van het Windows taakbeheer. Daarnaast heb ik toen na de eerste HD tune ook mijn PC uitgezet en herstart en verder niets anders gedaan dan HD tune gerund na opstarten. Hier is het resultaat van de HD tune: Een bijkomende opmerking is dat ik sinds vandaag terug mijn USB externe HDD heb aangesloten en deze werkt prima tijdens de bevries-cyclus, ik kan deze schijf in de Windows verkenner nagenoeg vlekkeloos bekijken en browsen, terwijl als ik dat met de interne Western Digital schijf dit doe tijdens het probleem, dit nauwelijks gaat of reageert. Ten slotte wil ik vermelden dat de spanningen in de bios hetzelfde zijn als de spanningen die hij aangeeft tijdens het opstarten van de PC op een "nieuwe dag" en dat de temperatuur van de HDD volgens HD tune gewoon 31 graden Celsius bedroeg tijdens de bevriezingscyclus.
  5. In antwoord op Dasle: De HD tune als de pc idle is ziet er uit als in de afbeelding hieronder. De benchmark is wel heel erg variabel als ik veel doe met de PC. Toen ik een film bestand opende tijdens het proces piekte hij zelfs een 10-tal seconden in een dal met max 20 MB/sec (kan dat?). Maarja lijkt logisch waarschijnlijk. In ieder geval als ik Idle blijf is de grafiek vrij constant (heb hem 3x gerund nu en ziet er steeds ongeveer uit zoals hier). De pc doet het vooralsnog voorlopig prima.
  6. In reactie op kape: http://speccy.piriform.com/results/eoAQqK87Lxri2kPzdEWkLVf Verder niets nieuws gedaan of gebeurd nog. Ik heb wel het idee dat de PC sneller opstart nadat ik gister de SATA kabel in een andere slot gedaan heb en combofix uitgevoerd heb daarna. Misschien is het probleem al verholpen inmiddels... kan hopen natuurlijk.
  7. Ahum, ik heb net weer het probleem gehad rond een uur of 10 en ik heb de pc toen afgezet. Na een half uur was ik terug op mijn kamer en heb ik de SATA kabel van de HDD in een andere slot van het moederbord gedaan (ook een master-slot). Toen ik de pc toen opstartte, bleef de pc haken op het Logo scherm van Windows 7 en begon Eindows met een foutencontrole (CHKDSK) van de C boot partitie van de schijf (waarop Windows staat). Hij had hier een aantal dingen gerepareerd en toen startte de PC opnieuw op. Dit keer bleef hij weer haken op het Windows 7 logo scherm en maakte de HDD rare geluiden. Na ongeveer 5-10 minuten op dit scherm te zitten kreeg ik een BSOD: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. STOP 0x000000ED (0xFFFFFA8004912060, 0xFFFFFFFFc000000E, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000) en moest ik de pc uitzetten. Ik heb toen opnieuw de SATA kabel uit het moederbord gehaald en terug in de nieuwe slot gestoken (dus dezelfde als tijdens de STOP error). Daarna bootte de PC in één stuk normaal Windows 7 in, zei dat er nieuwe drivers geïnstalleerd waren voor de HDD en vroeg om een PC restart. Dit heb ik toen gedaan en alles bootte weer in één keer zonder problemen door. Toen heb ik de Combofix.exe gerund en daarna gezocht naar de BSOD en CHKDSK foutencontrole logs, maar deze kon ik niet vinden... Misschien had ik de SATA kabel er eerst niet goed in gedaan? In ieder geval vervelend en geeft mij weer het idee dat er toch iets mis is met de hardware. Ik moet bekennen dat ik nog niet geprobeerd heb om de SATA kabel in een andere SATA slot te doen, wel heb ik de SATA kabel al vervangen een keer. Dan in reactie op kape voor de combofix:
  8. Ik heb vandaag nog Daemon Tools Lite verwijdert van de pc want ik vertrouw dat programma toch minder dan vroeger, en bovendien heeft het wel iets te maken met de IDE drivers/settings volgens mij . Op te merken is ook dat atapi.sys in de map 24.128 bytes groot is. Maar ik ga er van uit dat dit niet persé een probleem is. In reactie op stegisoft: hier de log voor de HijackThis log.
  9. In antwoord op stegisoft: Ik neem aan van wel, aangezien de kast open staat met erop een externe ventilator (voor personen) van de Makro. Aangezien de kast open is kijk ik ook af en toe of alle ventilators die ik snel kan zien draaien (CPU, GPU en Kast), en ze draaien altijd allemaal als ik kijk. Daarnaast geeft speedfan ook aan dat de Fans allemaal op 1200 rpm draaien. Ook heb ik de 8800 GT sinds 2008 en heeft hij het altijd gedaan en heb ik hem eigenlijk sinds 2008 nooit uit het moederbord gehaald. Ik had overigens net weer het probleem (20 mins geleden) en dit keer was ik vooral bezig in Excel, powerpoint en adobe reader (pdf's) terwijl ik aan het browsen was op firefox, skype en wat rand programmas aan had staan zoals speedfan. Weer liep de pc "vast". Ik heb toen na 1 min uitstaan en met de stroom eraf voorzichtig geprobeerd te voelen of de HDD erg heet is aan de buitenzijde of niet, dit was niet echt het geval, maarja echt voelen kan ik niet aangezien de HDD binnenin zit. Ook warmte rond de lucht rond de GPU viel sterk mee. Maar hoeveel kan ik nu zeggen aan de hand van de luchttemperatuur. Overigens een opmerking om te maken is dat ik in Windows 7 geen eventviewer berichten/waarschuwingen krijg tijdens de 'bevries-cyclus' terwijl dat in windows XP het probleem vrijwel altijd overeenkwam met de error-berichten over Atapi.sys.
  10. Beste PC HelpForum, De laatste maand zit ik met een probleem en ik kan de essentie niet direct plaatsen. Ik vermoed dat het om een hardware probleem gaat, maar dit weet ik niet zeker (HDD, moederbord of PSU?). Ik heb namelijk geen extra moederbord, PSU of HDD en een nieuwe kopen wil ik eigenlijk doen als ik zeker weet wat het probleem is. Beschrijving van de hardware: Moederbord: Asus P5K Pro uit 2008 GPU: NVIDIA GeForce 8800GT 512 MB Processor: Intel Core 2 Duo E8400, Overclocked naar 3,60 GHz (FSB: 400 MHz, 9x multiplier) Power unit: CoolerMaster 620W PSU (details ben ik even kwijt..) Geheugen: 4x DDR2 1GB, 2x Kingston (801 MHz; DIMM; CL5;KVR800D2N5/1G), 2x Corsair (801 MHz; DIMM; CL5; XMS2; CM2X1024-6400). NOOT: kan de precieze KVR en CM2X namen misschien fout hebben. Komt erop neer dat ze allebei 1GB zijn, een 5(-5-5-18?) latency hadden en 801 MHz zijn (door overclock van FSB naar net iets boven 400). Hard-disk: Western Digital Caviar Black WD5002aalx, 7200 RPM, 32-bit, 500 GB, 3,5'', SATA-3 600 Mbps DVD-station: Optiarc DVD RW AD 7200S ATA Floppy Drive: 3,5'' iets uit een oude pc, altijd gewerkt. Operating System: Windows 7 SP1 64-bit en hiervoor Windows XP SP3 32-bit. Steeds 2 partities, 1 voor Windows, 1 voor data. Beschrijving van de essentie van het probleem: Mijn PC heeft de afgelopen maand het probleem dat het scherm/OS na lang aanstaan (5-10 uur) begint te bevriezen. De OS en elke full-screen applicatie reageert spontaan vaak een 30-60 tal seconden nergens meer op (bevriest), na deze korte stop kan ik vaak 1-5 seconden iets doen en dan begint de computer weer te bevriezen voor een 30-60 tal seconden en kan ik vaak daarna weer kort iets doen. Dit blijft altijd lang doorgaan (nog nooit meegemaakt dat het niet stopte) en er komt soms een BSOD na heel lang wachten (na 15+ keer de cyclus van bevriezen, iets doen, bevriezen), er komen daarnaast nooit andere grafische, processor of andere errors in beeld en ik kan de muis en het toetsenbord tijdens de bevriezingen gewoon bewegen/gebruiken (al dan niet met een heel lange vertraging totdat de tekst of de klik geaccepteerd wordt door de OS/applicatie). Ik moet de pc vaak handmatig uitzetten (of als de pc nog een beetje reageert, de OS afsluiten) om het probleem te resetten. Als ik dit doe start de PC gewoon in 1x door zonder problemen naar de het ingelogde scherm van de OS, maar het is wel zo dat de PC dan vaak vervolgens meteen weer doorgaat met de bevries-cyclus, zodat ik niets kan. Wat helpt is om de SPANNING van de voeding er af te halen na het uitzetten van de PC en de PC een tijdje laten staan (1 min+, afkoelen?), dan doet de OS het vaak weer prima voor enige tijd. De PC heeft verder nergens last van en doet het prima in de eerste paar uren van een "nieuwe" dag. Verder detail beschrijving van de geschiedenis van het probleem: Ongeveer een maand geleden begon mijn computer het beschreven probleem te vertonen. Toentertijd gebruikte ik nog Windows XP SP3 met alle updates. Het allereerste wat ik toen gedaan heb is de computer scannen op malware/spyware met behulp van AVG 2013 Free Antivirus, Windows defender en Kaspersky TDSKiller, ook had ik CCleaner gerunt. Dit hielp niet en ik heb toen een Memtestx86+ 4.20 gerund voor een uur of 8 (overnacht), hier kwamen geen problemen uit en de pc had de test aan één stuk door uitgevoerd (11 controles, 11 pass, 0 errors). Daarna heb ik Prime95 gerund voor 100% load van CPU's en had ik de temperatuur van de CPU gemonitord. Dit heb ik voor ongeveer 2-3 uur gedaan en de CPU's bleven stabiel en de maximale temperatuur die gehaald werd onder 100% load was 68/70 graden celsius voor de twee cores (Via RealTemp). Tegelijkertijd hiermee ben ik in de EventViewer gaan kijken en kwam ik het volgende tegen dat overeenstemde met het tijdstip van de problemen: Ik heb toen wat gegoogeld naar de atapi.sys errors in de eventviewer en een systeemherstel gedaan naar een punt dat een week eerder was. Het probleem bleef... toen heb ik via Speedfan de harde schijf SMART data bekeken (97% fit, geen problemen) en heb ik daarna de Harde Schijf gedefragmenteerd met Auslogics Diskdefrag. Daarna heb ik de harde schijf op fouten gecontroleerd met behulp van het windows-commando CHKDSK /r /f (opnieuw opstarten), hierbij werden er enkele fouten gevonden en gecorrigeerd (vooral index fouten?, log niet meer opgeslagen). Het probleem bleef zich echter voordoen en hierna heb ik alle SYSTEEMherstel punten verwijderd en de pagefile opnieuw ingesteld (gezet naar 0, terug naar 4 GB daarna). Het probleem bleef nog altijd, en ik heb toen de DVD-rom en floppy drive ontkoppeld en uit de pc gehaald. Uiteraard bleef het probleem nog altijd en hierna heb ik de stuurprogramma's voor de IDE controllers in Windows XP opnieuw ingesteld naar de Standaard IDE controllers. Ook dit hielp niet en heb ik opnieuw mijn pc gescanned via windows defender, AVG, CCleaner en TDSKiller, weer niets gevonden. Ik heb toen via de windows XP CD de MBR (master boot record) hersteld naar standaard en opnieuw een foutencontrole van de HDD uitgevoerd met CHKDSK /r /f. Dit keer vond de PC niets aan errors. Tijdens het gebruik van de PC kreeg ik tijdens het bevries-cyclus één keer een BSOD met het volgende bericht: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR STOP 0x0000007A Op dit moment ben ik begonnen met het volledig formatteren van de HDD om Windows 7 Professional 64-bit SP1 (via de KULeuven) te installeren. Dit is met succes gebeurd en ik toen de standaard updates, software (Avast! antivirus, Microsoft Office 2010, Skype, Java Runtime, Firefoxe etc.) en drivers (nvidia, realtek audio, muis etc.) geïnstalleerd. Zover ging het toen 2 dagen goed zonder problemen, ik moet wel bekennen dat mijn PC toen vaak niet langer aanstond dan 4 uur aan één stuk (drukke tijd en vaak updates installen en dan restarten). Ik heb toen de hyberfile.sys verwijderd door hibernation uit te zetten en ik had de 4 GB pagefile.sys verhuisd naar de partitie waar niet windows 7 zelf opstond, maar wel de data. Op de windows partitie liet ik een 400 mb pagefile staan (had dus 2 pagefiles). Ik heb toen ook als eerste game Skyrim de legendary edition geinstallerd (legaal, net gekocht). Diedezelfde avond heb ik toen skyrim gespeeld en rond 1 uur middernacht begon de PC het probleem weer te vertonen, het bevriezen was terug! Ik heb de PC toen afgesloten en de volgende morgen pas opnieuw opgestart, ik kreeg bij normaal opstarten van de OS meteen BSOD met het volgende bericht: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA STOP 0x00000050. Daarnaast waren er in de eventviewer (opgestart via safe mode) toen 2 errors: Ik kreeg de pc na opstarten in safe mode niet aan de praat om de normale OS op te starten, ik kreeg meteen de bovenstaande BSOD na het verschijnen van het logo van Windows 7. Ik heb toen laatst werkende configuratie geprobeerd en de system repair (na booten met F8) laten lopen, de fout kon helaas niet hersteld worden. Ik heb daarna de memory tool van Windows 7 gerund en deze gaf halverwege Test #2 een STOP error (dezelfde als hierboven..?). Ik heb toen opnieuw Memtestx86+ 4.20 gedraaid en ik kreeg na 4 uur en 10 mins: pass: 4, errors: 0. Ik heb hierna in safe mode de page file op de 2de partitie verwijderd en terug een pagefile op de windows partitie gemaakt van 4 GB (dus nu heb ik nog maar 1 pagefile). Ik heb hierna de PC opnieuw opgestart en proberen normaal te booten, ik kreeg weer dezelfde BSOD. Hierop volgend heb ik in safe mode zoveel mogelijk programma's verwijderd, inclusief de Avast antivirus en toen reboot. De PC startte nu normaal op en ik kreeg geen BSOD. Ik heb toen meteen opnieuw een CHKDSK /r /f uitgevoerd (met PC restart) en deze gaf geen echte errors, maar wel unused indexes en security descriptors. De pc startte vervolgens opnieuw op en bootte normaal de OS in. Ik weet dat de PC op dit moment 2 berichten gaf, maar ik heb ze beiden niet kunnen lezen want ik moest weg (en ik kon ze ook niet terugvinden). Ik vermoed dat het iets was over dat er een kritieke fout opgetreden was en dat windows hersteld is van deze fout. Het andere zou ik niet weten. Op dit moment had ik opnieuw skyrim geïnstalleerd en gespeeld om te zien of de pc werkte. Helaas begon de pc na enige uren opnieuw met de bevries-cyclus en weet ik niet wat ik nu moet doen. Ik vermoed dat er een hardware probleem is met de HDD of het moederbord, en mogelijk kan het zijn dat de voeding/HDD of moederbord niet goed gekoeld wordt. Ik heb tegenwoordig (al een tijdje) wel de kast openstaan en een extra fan op de open kast gericht (eigenlijk na de eerste paar dagen van het probleem) en dit hielp niet. Daarnaast is het zo dat speedfan tijdens de bevries-cyclus (moeilijk om speedfan goed te openen tijdens deze problemen) iets in deze trant aangeeft: Merk op dat de GPU niet weergegeven kan worden, dit heeft mijn PC nooit gekund (al sinds 2008) en is waarschijnlijk een foutje in de aansluiting van de thermosdetector van de GPU (of de 8800 GT heeft er geen?). Ook de voltages lijken soms een beetje scheef te zijn, ik heb ze ook in de BIOS nagegaan en ze zijn vaak niet precies wat het moet zijn, maar wel goed in de buurt. Andere details zijn dat ik 9 maanden geleden al eens mijn HDD moest vervangen om de huidige HDD kapot was gegaan, dit was een SAMSUNG Spinpoint F1 7200 RPM, 500GB, 32-bit 3,5", SATA-3 schijf. De reden dat deze schijf ineens kapot ging na 4 jaar is onbekend. Andere details kan ik mogelijk geven indien gewenst.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.