Ga naar inhoud

kevinnnnnn

Lid
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door kevinnnnnn

  1. Jiehaaa, back working! Als 'last resort' begon ik te denken richting foutieve master/slave instellingen, aangezien het hoofdprobleem bestond uit het feit dat geen enkele programma of besturingssysteem deftig toegang kreeg tot de schijf. Ik heb op mijn moederbord de schijf van een rode sata input naar een zwarte gehaald, en nu heb ik terug full access op de schijf. Toch voor alle zekerheid nu alle files backuppen en formatteren, er zit nl. nog steeds ergens een fout in de filetabel, die al deze problemen teweeg bracht. Allemaal bedankt voor jullie hulp!
  2. Jepz, die staat er gewoon vrolijk bij...ook in de BIOS kan ik hem perfect zien...
  3. Nee, ik heb meerdere (NTFS) schijven, de rest herkent hij wel goed... Ik vind het raar dat, als ik op het station klik (in Windows), hij de root toont (met mappen en bestanden daarin), maar vanaf ik op een bestand of map klik, begint hij zeer traag te laden, om vervolgens de I/O error te geven. Rechtsklik => eigenschappen etc werken wel, en de disc geeft zijn capaciteit volzet en resterend perfect weer. Feit dat ik de root kan zien, betekent toch dat er nog een MFT is? Het zou toch zeer toevallig zijn dat alleen dat deel van de submappen beschadigd is terwijl de root intact is? Data Recovery tools vinden oftewel de schijf niet, oftewel geven ze een eigen versie van de I/O error... Ben er ondertussen van overtuigd dat de schijf hardwarematig NIET corrupt is, daarvoor draait hij te soepel, is hij te jong en er zijn niet echt symptomen die daarop wijzen. Wat kan hier mis zijn? :stupid:
  4. Wow, dan krijg ik volgende foutmelding in de command prompt: "The type of the filesystem is RAW. CHKDSK is not available for RAW drives." Wat is de reden dat Windows van NTFS naar RAW gaat? Waarom gebeurd dit zonder reden (eerst kon ik nog werken op de schijf, na een heropstart niet meer, zonder dat ik iets speciaals heb gedaan)?
  5. Hmmmz, Ubuntu toont de schijf helemaal niet. Heeft deze ondersteuning voor HDD tot 1 TB? Wat zou het probleem kunnen zijn?
  6. Hey, Sinds een jaartje heb ik een HDD van 1000 Gb. Deze is zo goed als vol (9xx Gb volzet). Bij het kopiëren van een stukje muziek, blokkeerde de bewerking (zoals we wel vaker gewend zijn bij Windows). Vanaf dan kreeg ik echter problemen met de HDD, soms geraak ik er op (en op deze manier de helft vd data kunnen backuppen), maar tegenwoordig kan ik alleen nog maar de root zien van deze schijf (alle mappen en files staan er nog bij). Vanaf ik op een submap klik, begint hij heel traag te reageren, om daarna een foutmelding te geven: "The request could not be performed because of an i 0 device error" Ik kan moeilijk geloven dat de schijf een fysieke crash heeft ondergaan (gisteren kon ik enkele keren VOLLEDIG door alle mappen bladeren, en bestanden openen), echter nu wordt het vrij moeilijk om 'binnen' te komen. Ook heeft de schijf geen stoot gekregen of dergelijke, en aangezien hij 1 jaar oud is, lijkt het mij vrijwel onmogelijk dat de schijf zijn laatste adem aan het geven is, niet...? Het meest logische zou een foutieve filetabel zijn (aangezien de kopieerbewerking vastliep en zijn data niet goed of volledig heeft kunnen opslaan). ik heb echter met een paar tooltjes geprobeerd om data te recoveren, maar ze lopen hierbij steeds vast (aangezien de schijf niet beschikbaar is, lees foutmelding hierboven). En dan nog: waarom zou ik dan soms door heel de schijf kunnen bladeren, en op andere momenten volledig niet? Heb verder al het stof verwijderd, waardoor ik terug op de schijf kon, voor enkele keren. Misschien was dit gewoon toeval en had de stof er niets mee te maken? Heb al geprobeerd omde HDD met een andere SATA kabel aan te sluiten, of in een ander slot, maar tevergeefs... Vrijdag ga ik de schijf, met een convertor, op mijn laptop hangen, en hopen dat ik zonder problemen aan de data kan, maar ik vrees voor het ergste...langs de andere kant: onmogelijk toch dat de HDD al stervende is? Ik heb in ieder geval de schijf al fysisch volledig afgekoppeld van de pc. Wat denken jullie? Thanks! -Kevin.
  7. Hey carpfever, Het was mijn bedoeling mijn vorige post over te laten komen dat ik Vista terug heb geïnstalleerd, maar kwam blijkbaar niet echt over? Anyway, dan nu ff duidelijk zeggen dat ik idd Vista opnieuw geïnstalleerd heb, en het werkt zonder freezes! Softwarematige HDcrash vermoed ik dus!
  8. Woow amai, thanks voor je compliment, carpfever! Teveel programma's...dat betwijfel ik, aangezien hij niet meer dan anders draait. Ook cpu kracht gebruikt hij amper voor de crash en na het opstarten. Ik heb inderdaad vandaag werk gemaakt om alles te backuppen, en om terug een vuile installatie van Acer erop te zetten, waarna ik alle Acerstuff verwijderd heb, om alzo een propere installatie te verkrijgen. Nu terug de basics installeren en dan ga ik inderdaad een backup aanmaken, zal zeker nuttig zijn voor in de toekomst! Eerst dacht ik dat er een hardwarecrash zou gebeurd zijn en dat ik een nieuwe HD kon kopen. Heb echter mijn HD zijn health bekeken en dat zag er super uit (0% beschadigd). Mijn conclusie is dus dat het eerder een softwarematige crash geweest zal zijn door een stoot ofzo, waardoor een deel van de opstartbestanden corrupt zijn geraakt, waardoor Vista freezed, wat ook een goede verklaring is waarom er geen bluescreens kwamen, denk ik? Anyway, thanks all! -Kevin.
  9. Hey hey, De laatste tijd heb ik onzettend veel problemen met mijn Acer laptop (!). In de veilige modus kan ik perfect werken, en zelfs supersnel (logisch, whatever). Start ik Vista echter in de 'normale' modus op, dan crasht hij enkele minuten na de opstart. Meer nog: nadat hij alle services en opstartprogramma's gestart heeft, geeft hij een freeze (zelden bluescreen). Ik heb mijn processor al eens goed laten werken door enkele tests (mss dat hij heel het Vista gezever niet meer kon draaien), maar die tests zijn echter positief: ik heb sinds lange tijd mijn processor en koeling niet meer zo weten draaien Niet dat het abnormaal veel lawaai maakte dan anders, maar het is een hele tijd geleden dat ik mijn processor nog eens zware dingen heb laten doen... 2de diagnose was dat het mss wel mijn memory kon zijn...heb memtest gedraaid, en 5 passes laten doen. Geen enkele error. Conclusie: memory werkt perfect en processor kan alles aan. Ook veilige modus start perfect. Op basis hiervan denk ik dat ik mag stellen dat het probleem zich vooral softwarematig op de c-schijf afspeelt? Of moet ik nog andere zaken testen alvorens deze diagnose te stellen? Niet onbelangrijk: alle geinstalleerde software tussen het laatste werkend punt en de crashes zijn verwijderd, echter zonder succes! PC is gecleaned geweest, inclusief register. Gescand op virussen tevergeefs... Ik denk dat het een service of systeembestand betreft dat corrupt is. Waarsch een systeembestand dat Windows niet gebruikt in de veilige modus. Nu is mijn vraag natuurlijk, wat kan er hier mis zijn en hoe kan ik te weten komen waardoor hij crasht? Mijn logboeks geven geen details over de freezes, daar ben ik dus niets mee... Toch even zeggen: ik heb gen zin om te wachten tot Windows 7 officieel uitkomt, en nog minder om heel de boel te gaan formatteren...DIE HARD! Thanks! -Kevin.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.