Ga naar inhoud

PascalDW

Lid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

PascalDW's prestaties

  1. Doe ik! Dat is mijns inziens ook het primaire nut van dit soort fora he, dat we allemaal kunnen leren van elkaar, en dat mensen "wijzer" worden van anderen hun ervaringen... Heb de laptop ondertussen binnengebracht voor reparatie, heb een waardebon geweigerd, aangezien ik wellicht voor die prijs niks vergelijkbaars ging vinden, of tenminste geen Asus met vergelijkbare specificaties (Core i5, 8gb Ram, 1tb Hdd, voor 555 euro...), en m'n zoon is op Asus gebrand (kan 'm geen ongelijk geven ;-), heeft "een aardje naar z'n vaartje"...). Heb nog gezegd dat ik wel kon akkoord gaan met een vergelijkbare Asus, of een betere zonder opleg xD, maar niet met een waardebon waar ik dan wellicht een "mindere" laptop mee zou kunnen kopen - maar dat zagen ze natuurlijk niet zitten ;-) Dus nu is 't even wachten tot ie terugkomt... Weet niet of 't vervolg interessant is om af te wachten; en denk ook niet dat dit hier de plek is om discussies te voeren over de naverkoopdienst van deze of gene handelsonderneming - al moet ik zeggen dat ze over de hele lijn genomen zeer correct zijn geweest. Maar ik zal met plezier verslag uitbrengen wanneer 't machien volledig werkend terugkomt - hoop ik tenminste. Vrees er echter wel voor dat ik niet veel gedetailleerde uitleg zal krijgen... Al heb ik nog wel gespecifieerd dat alle screenshots van mijn verschillende manoeuvers opgeslagen zijn op de D-partitie.. Wordt vervolgd dus, maar kan enkele weken duren. Ik kan jullie in elk geval alleen maar danken voor de raad en bijstand! Vriendelijke groeten, Pascal
  2. Doe ik! Dat is mijns inziens ook het primaire nut van dit soort fora he, dat we allemaal kunnen leren v
  3. Dat denk ik er ook van ja, nu ik zowat alles heb geprobeerd wat ook maar denkbaar is op vlak van software... Morgen binnensteken dus. Toch bedankt! Heb er in elk geval één en ander van geleerd.
  4. "Alles verwijderen en Windows opnieuw installeren" heeft evenmin iets opgeleverd. Nog steeds geen camera, geen "beeldapparaat" in Apparaatbeheer, "onbekend apparaat" is verhuisd naar "hub #0004", maar voor de rest nog steeds hetzelfde. Terug naar afzender dus, denk ik. Markeren als "opgelost" dan maar? In elk geval bedankt voor alle moeite!
  5. Bon, ik heb die recovery gedaan; "Pc vernieuwen zonder dat invloed heeft op uw bestanden", zoals die man van Asus suggereerde. Nog steeds geen camera... Zal ik nog maar eens proberen, met "Alles verwijderen en Windows opnieuw installeren"? (benieuwd wat daar allemaal weer bij komt kijken...) - of is dat zinloos?
  6. Goeiemorgen! Bon, ik ga dus die recovery uitvoeren; wat ik echter niet op voorhand vermoedde, is dat ik blijkbaar, volgens wat Windows in het begin van de procedure zegt, na de vernieuwing van het OS een hele hoop programmas, waarschijnlijk handmatig en één voor één, ga mogen herinstalleren... pffff. Mag ik jullie hier om advies vragen, wat is noodzakelijk en wat niet? En waar vind ik ze? Ik post hier een reeks screenshots, met de lijst programmas: Van een aantal dingen weet ik dat ze niet nodig zijn, zoals bv. Adobe, Avast, Belarc, GTA, Java, Ma-Config, de Microsoft spelletjes, Mozilla, Rockstar en WildTangent games, ZoneAlarm... Een aantal andere dingen roepen echter vraagtekens op, zoals die dingen van Microsoft bv; gaan die vanzelf komen met automatische updates? Zijn al die dingen van Asus noodzakelijk om het ding deftig te laten draaien? Alle advies is welkom; wat mag ik laten vallen, en wat moet er absoluut in? Een beetje uitleg erbij mag ook ;-) Nuttige info: ik heb zowel op de D-partitie als op een externe schijf volgende kopies staan: een systeemkopie (herstel-backup) van de splinternieuwe computer; kopies van alle bestanden die we willen houden (zoals al die screenshots bv...); de volledige mappen Program Files en Program Files x86; de mappen eSupport (eDrive en Manuals) en AsusVibeData van Asus. Dit teneinde eventueel, al is 't met veel moeite, de boel opnieuw te kunnen herstellen... Installatie schijven heb ik niet, dat vinden ze bij Asus blijkbaar te duur tegenwoordig:dong: Heel veel dank voor de bijstand en de moeite, ik hou jullie op de hoogte.
  7. Hallo Dasle, dank je voor de suggestie, en sorry voor de vertraging, weekend is druk geweest. Zal helaas niet helpen: "We're sorry, but your operating system is not supported by Microsoft Fix it at this time." Ga dat maar eens begrijpen, Windows 8.1, de hype van het moment... ze moeten hun huiswerk nog doen blijkbaar.Ik ga nu de OS maar eens vernieuwen, zoals die man van Asus suggereerde. Tot nu toe geen tijd voor gehad. En als dat niet helpt, denk ik dat ik dit machien maar eens terugstuur voor vervanging of reparatie. Begin 't stilaan beu te zijn. Al heb ik ondertussen toch weer één en ander geleerd (positief denken hé ;-))
  8. Dank je Stegi! Heb ik geprobeerd; de lijst met USB-drivers is bij heropstarten enigszins veranderd (de benamingen zijn niet meer allemaal dezelfde, maar 't aantal is 't zelfde - 8 om precies te zijn). De camera doet het echter nog steeds niet. En het "onbekend apparaat" is ook nog steeds hetzelfde (ook na een tweede desinstallatieprocedure).
  9. Ok, ik heb dat dus geprobeerd... Bij het heropstarten is het onbekend apparaat opnieuw opgedoken in apparaatbeheer, met weeral geel uitroepteken. Heb twee screenshots die eventueel iets kunnen opleveren? USB-drivers es proberen? Misschien iets in de BIOS??? Ik heb daar al gekeken, vond niks dat mij verdacht leek. Maar ik zei het al, ben verre van een specialist. Ik zal vanavond, wanneer ik tijd heb, eens de OS vernieuwen, zoals die man van Asus suggereerde. Al verwacht ik daar niet veel van. - - - Updated - - - Bon, die tweede is niet leesbaar, en ik mag hem ondertussen niet meer wijzigen. Hier dus opnieuw: - - - Updated - - - Nog steeds niet denderend, maar als je hem uitvergroot valt het net te lezen hoop ik.
  10. Hey Dasle, dank je! Zie je bericht nu pas, om één of andere onduidelijke reden word ik niet meer via mail verwittigd... zal dus moeten leren deze pagina te vernieuwen. Ik zal het eens proberen. En hou je (jullie) op de hoogte! Overigens hangt er al sinds de installatie niks meer aan die computer. Zou het zin kunnen hebben de USB-drivers te vernieuwen? vraag ik me al enkele dagen af... Hoedanook bedankt! Keep you posted.
  11. Had ik al geprobeerd... Levert niets op, zie zelf maar: - - - Updated - - - Van Asus kreeg ik dit antwoord via e-mail: "In dit geval adviseer ik u om te proberen om het OS te vernieuwen. U vindt deze optie via het pad: Charmbar > Instellingen > PC Instellingen Wijzigen > Herstellen > Windows vernieuwen met behoud van bestanden Let er op dat alle data tijdens deze recovery van uw harde schijf worden gewist. Zorg dus voor een backup van al uw persoonlijke bestanden, zoals emails, foto's en andere belangrijke data. Als u verder nog vragen heeft, dan horen wij dat graag. Met vriendelijke groet/ Kind regards, Bertrand Juffer, Asus TSD." Wat denken jullie daarvan? Doen? Mijn zoon heeft immers de originele windows 8 ge-upgrade naar 8.1. Maakt dat iets uit?
  12. Hoi Dasle! Dank je voor je reactie. Voor zover ik kan zien zit daar wel een webcam in, ja. Net visueel vergeleken met mijn N56VM, en ik zie toch hetzelfde, lijkt wel of daar een "klein glazen oogje" in zit. Voor zover dat relevant kan zijn, aan elke kant van die "webcam" zitten er twee kleine gaatjes; ware het niet dat aan de linkerkant het uiterste gaatje er niet echt is, maar daar zit een soort van "gesmolten krater", alsof er iets gloeiend op die plastic heeft gezeten wat een kratertje heeft gesmolten... Nu vermoed ik dat die gaatjes voor de micro zijn, dus ik zie geen rechtstreeks verband met de webcam. Micro werkt overigens wel. Vond het ook wel vreemd dat er geen webcam-driver aanwezig was Maar volgens mij is die "F550CA" gewoon een herbenaming van de X550CA, ziet er iig krak hetzelfde uit, en uit de Belarc Advisor-scan kwam X550 voor het model en moederbord, als ik me goed herinner. "Het device -id levert helaas niets op, maar als de USB-stick niet in de pc zit is dan het onbekende apparaat weg in apparaatbeheer." Wat moet ik daar uit afleiden? Dat "onbekend apparaat" toch wel eens een fysiek correct aangesloten webcam zou kunnen zijn? Asus schreef me ondertussen dat ik eerst moest proberen het OS opnieuw te installeren... Maar mijn zoon heeft een upgrade gedaan naar Windows 8.1. Ik heb geen CD of DVD gehad bij die laptop (te duur zeker?), maar heb wel een systeemkopie gemaakt. Maar een systeemkopie van een systeem dat "niet volledig werkt", daar ben ik niet veel mee zeker? Word er stilaan moe van...
  13. Voor wat het waard is: bij het ontwaken van de bewuste computer, zonet, kreeg ik volgende pop-up vanuit de system tray: "Het laatste USB-apparaat dat u op deze computer heeft aangesloten, heeft een storing veroorzaakt. Windows herkent het apparaat niet meer." Volgens mij gaat dat over de Sandisk Cruzer die ik er had ingestoken om antivirus en firewall te installeren zonder internetconnectie, maar ik kan me vergissen natuurlijk. Bij mijn eigen laptop (Asus N56VM) staat de webcam namelijk aangeduid als "Asus USB 2.0 webcam" En voor de volledigheid: ik heb, voor ik McAfee verwijderde en verving door Avast en ZoneAlarm, een systeemkopie gemaakt van de splinternieuwe, ongebruikte computer. Maar ondertussen heeft m'n zoon wel een upgrade gedaan van Windows 8 naar 8.1.
  14. Van de website van HP, "toevallig" op uitgekomen terwijl ik aan het zoeken was naar de oplossing: Als ik dat lees, in combinatie met alles wat ik al heb geprobeerd, dan kan ik daar alleen maar uit afleiden dat het om een hardware-probleem moet gaan. Kapotte camera, of gewoon de stekker niet aangesloten oid. Drivers updaten heeft immers niks opgeleverd; en het feit dat er geen "beeldapparaten" onder Apparaatbeheer staan... Edit: eerst chipset driver, daarna vga-driver voor geintegreerde Intel HD Graphics (zie bericht van gisterenavond) Lijkt mij duidelijk; maar ik heb dan ook niet zo veel ervaring, en heb geen enkele opleiding genoten ivm computers.
  15. Dank je, Dasle! Heb je mijn zonet (tegelijk met jou ongeveer) geposte bericht gezien? Daar staat het namelijk; vierde afbeelding.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.