Ga naar inhoud

Maddy9vE

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Maddy9vE's prestaties

  1. Het is gelukt! Met dank aan mijn zoon, zijn vindingrijkheid en fijne motoriek. We hebben LaCie gedemonteerd volgens een van het web geplukte beeldinstructie. Het middenstuk van de kabel leek niet goed meer te zijn, gedraaid, verweerd, etc. en doormeten met een multimeter liet zien dat de spanning onregelmatig was. Daarom het middenstuk eruit geknipt, en de uiteinden provisorisch in elkaar gedraaid. Toen voorzichtig in gereed staande, met Ubuntu geboote laptop geschoven. Tromgeroffel op de achtergrond, tot een stabiel blauw licht begon te schijnen en we de hele inhoud konden copieren. Bedankt mensen voor het meedenken en advies! LaCieLittleDiskDemonteren.docx
  2. @Asus: Ik denk dat mijn LaCie zo'n 10 jaar oud is, zo niet ouder. Datzelfde plaatje van de bootmanager kreeg ik niet meer. Met de Ubuntu USB ingeplugd kwam er een iets anders uitziend keuzemenu om te booten, waaronder de optie voor Ubuntu als testversie. Precies zoals je had gezegd.
  3. Met Ubuntu ben ik inmiddels verder gekomen, met LaCie nog niet. Ik heb een werkende Ubuntu USB die wil booten op de Dell laptop (van origine met Windows7) door F12 lang ingedrukt te houden (@fcbbrugge: thanks). Echter LaCie werd niet meer gezien door die laptop. Overgeschakeld naar een Lenovo (van origine Windows8) die LaCie eerst wel zag (blauwe lampje brandde), maar niet kon herkennen. Nu ziet hij hem niet meer, niet in Windows mode en niet in Ubuntu mode. Kan het zijn dat als een laptop een stick (hier: LaCie) eenmaal niet ziet, dat de laptop een volgende keer geen moeite meer doet om de stick te herkennen? Nog suggesties om verder te gaan?
  4. Het stond opgenomen in de lijst met programma's, vanwaaruit het eenvoudig was te verwijderen (uninstall). Deze laptop is indertijd afgeleverd zonder partities. Ubuntu wilde vanaf de USB-stick op een andere laptop evenmin booten. De stick is gescand en in orde bevonden. Mogelijk is de download van Ubuntu niet goed gegaan, dat kan ik nog opnieuw doen.
  5. Nee, het lukt voor geen meter. Wat heb ik gedaan: - Ubuntu Live op USB-stick gezet met het hulpprogramma om er een bootable stick van te maken - geprobeerd te laten booten, optie voor demo-versie aangevinkt - het wilde niet booten, niet met harde start van laptop met stick erin en ook niet vanaf de USB met het .exe programma. Dat laatste liet wel de optie zien om te helpen met booten. - eerst de inhoud van de laptop veilig gesteld op een derde externe HD - vanaf de USB gekozen voor de demo-versie, en in het .exe programma de optie om te helpen met booten gebruikt - het boot proces begon, maar werd vrijwel direct afgebroken - op de ESC toets kwam geen reactie, op het ingeven van 'help' kwamen commando's te voorschijn, waaronder 'exit' - echter op 'exit' kwam geen reactie - ik maakte een foto van het scherm, zie bijlage - ook nog even 'getopts' geprobeerd, dat gaf veel computertaal, daar kon ik niets mee - USB eruit getrokken en laptop met de knop uitgezet - opnieuw gestart, gaf keuze in Windows en Ubuntu, voor Windows gekozen zodat ik dit bericht kon versturen Graag advies hoe verder te gaan?
  6. Mijn eigen laptop zag LaCie gisteravond voor enkele seconden. Ik kon zien dat de mappen met inhoud er nog op stonden. Toen was het weg. Een derde laptop, de meest geavanceerde van het stel, zag LaCie ook, en kon 10% van de inhoud copieren voordat het weg was. Bij opnieuw proberen begon LaCie te tikken. Toen heb ik 'm een paar uur in de vriezer gelegd, en was het tikken over. Die derde laptop is nu weg, dus ik moet het weer doen met wat ik heb: twee laptops, beide Windows7, die niet kunnen/mogen overschakelen op Ubuntu. Suggesties om de andere 90% van LaCie af te halen?
  7. Ha Clarkie, bedankt. Hierbij de printscreen, van de computer van mijn zoon, de enige PC die het schijfje nog ziet. Die compuer en ook mijn laptop hebben Windows7 als besturingsprogramma.
  8. Ha, bedankt. Ik heb Ubuntu nu op een DVD gebrand, en wilde die als try-out op de laptop starten. Echter dat lukt niet, de laptop start gewoon in Windows8. Ik wil Ubuntu niet installeren op de laptop en ook het BIOS niet aanpassen, want als het mis gaat zit ik morgen op m'n werk in de problemen. Trouwens, ik heb geen administrator rights, dus dat zou misschien niet eens lukken.
  9. Mijn LaCie Little Disk wordt nog op 1 computer hier in huis herkend, echter de inhoud is niet zichtbaar. (Hoe) is dit op te lossen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.