Ga naar inhoud

Celtic

Lid
  • Items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Celtic's prestaties

  1. Celtic

    http

    Het is blijkbaar moeilijk om de intentie van een vraag te begrijpen, voor veel mensen. Ik vraag dus of HTTP nog ondersteund wordt, en jij vertelt waarom Windows 11 niet draait op een oude PC. Denk je echt dat ik dat wil weten ? Ik zou graag met een manuele bak rijden maar alle wagens zijn automaat nu. Denk je dat dat ontopic is ? Wat wel goed is dat de posts van die 12-jarige verwijderd zijn - vuistje voor de admin !
  2. Celtic

    http

    Dus, is http nu outdated, of niet ? En, waarom probeer je deze issue te reproduceren op niet ondersteunde software ? Welke conclusie denk je daaruit te halen ?
  3. Celtic

    http

    Mijn browsergedrag is zeer verschillend ... Zodoende de logische vraag: welke browser gebruik je ? Welke versie ? Welk OS ?
  4. Celtic

    http

    Zodus, waarschijnlijk een DNS fout, maar de browser helpt ook niet echt veel .. Trouwens, als ik http://bonusland.be ingeef, dan krijg ik geen enkel melding over het feit dat ik een onveilig protocol gebruik, en springt direct naar https://bonusland.win.carrefour.eu/nl
  5. Tenzij het een virtuele PC is, lijkt het mij vrij duidelijk. Wel veel partities, dat maakt het altijd onnodig moeilijk,
  6. Celtic

    http

    Er is een wedstrijd aan de gang via een grote winkelketen, en de URL die daarvoor nodig is, is: bonusland.be OK, ik zet dit in mijn browser: https://bonusland.be En rara, niets. Adres wordt niet herkend. Probeer wat verder, en wat blijkt, dit werkt wel: bonusland.be http://bonusland.be Ik gebruik Firefox (met laatste update). Mijn vraag is ; hoe kan het dat een browser in 2024 hiermee nog niet overweg kan ? Dus de AI is nog niet slim genoeg om eens te proberen met een "onveilig" protocol ? Secundo, vraag zou kunnen zijn, waarom wordt er nog een onveilig protocol gebruikt eigenlijk, in 2024 ? Was https niet de standaard ? Was http al niet overboord gegooid ?
  7. I get it Maar mijn toestellen praten niet echt met elkaar, ze gebruiken allen enkel de Router om naar internet te gaan. Als ze al wel zouden praten met elkaar, is dat makkelijker via naam omdat de IP's toch wisselen Uit mijn wetenschap is een IP al nodig enkel maar om te kunnen bestaan op een netwerk, ongeacht of dat netwerk internet verbinding heeft of niet. Want uw Router, of nog een ander toestel, heeft het echte IP naar de buitenwereld toe. En zoals je zegt, deelt de DHCP IP adressen uit aan de toestellen op mijn netwerk, en de Gateway bepaalt welke adressen dat mogen zijn. Bij mijn weten is dat een academische oefening, want op MIJN netwerk zijn technisch en potentieel gezien alle adressen vrij: van 0.0.0.0 naar 255.255.255.255 Maar er zijn technische regels die bepaalde ranges sowieso blokkeren
  8. Da's interessant, want voor mij is "Gateway" na 35 jaar nog steeds een onduidelijk begrip. In eerste instantie kan ik in bovenstaande definitie "Gateway" vervangen door "Router" en dan klinkt het mijn nog steeds aannemelijk. Dus "Gateway" is een functie op een Router, die beslist of ik een extern of in een intern adres aanspreek ? Zodus is Gateway eigenlijk een process, op uw router. En dan is Gateway eigenlijk gewoon een programma, code in feite. Correct ? Een "gateway toestel" op zich bestaat niet, of wel ?
  9. Wat is een GW ? Het verwondert me niet dat ze documentatie maken die niet geschikt is voor andere merken, maar wel trots zijn om te melden dat het werkt met alle merken.
  10. Klopt, dat heb ik niet gezien en dat heb ik ook niet gedaan In de documentatie staat: connect naar die tplink URL, en zoek het dan zelf uit Ik weet niet meer exact wat er mis was, maar eerst moet je een wachtwoord instellen, en dan ... dan komt mogelijk dit stuk.
  11. No offence maar ik weet wel wat een provider is hoor. Then again, veel mensen weten dit ook niet. Het punt is dat de documentatie - die verkeerd lijkt te zijn - zegt dat ik 192.168.0.254 moet gebruiken, maar (gelukkig) niet de veel te complexe theorie over wie of wat de provider is, en dan is het die of dat IP of whatever zou moeten zijn ... wat zeer moeilijk is om uit te vissen Haha, ik zie een complete leek al CMD prompt openen, IPCONFIG /ALL runnen en zeggen, yep, mijn Gateway staat op 192.168.0.254 !
  12. Dus, 192.168.0.254 is gewoon verkeerd ? In de doc staat nergens Telenet of Belgacom of Scarlet vermeld ...
  13. Ik denk dat die werkwijze meer overeenkomt met die van de handleiding, maar het is niet zo dat het werkte voor mij. Je kan dat trouwens moeilijk "Easy Setup" noemen, als je weet dat 0.01 procent van de internet gebruikers al weten wat een IP adres is, dan weet ik niet hoe je dat allemaal zo zou moeten doen. Vermoedelijk is het de "Tether App" methode die door de massa gedaan wordt, maar ik zie het niet zitten om nog een extra dependancy in te bouwen - twee zelfs: een GSM en een App Dus, heb ik de wijze geprobeerd die in de doc staat als "More Setup Methods" Het probleem daar is dat het lijkt dat er nog 2 methoden zijn: - via Web Browser - via the WPS button maar uit mijn ervaring zijn dat twee stappen van 1 procedure. Mogelijk heb ik een mix gedaan, en misschien is dat omdat de combo van mijn router (Linksys) met de Extender zo werkt .. anyway, zo denk ik dat het bij mij de procedure was: - Extender naast de router leggen, en aanzetten - wireless machine (in mijn geval laptop) laten connecten naar het Extender network, NIET naar het Router netwerk - naar tplinkrepeater.net of 192.168.0.254 connecten (1 van de 2 werkte niet) - daar zet ik een nieuw wachtwoord op, maar niets meer - dat is het stuk dat niet duidelijk is, normaal moet je meer doen lijkt me. Maar zelfs dat wachtwoord is overbodig ?! - in de Admin pages van mijn Router druk op de virtuele WPS knop - op de Extender druk ik op de WPS knop - dan zet je uw Extende verder weg van uw router (8 meter in mijn geval), en zet hem terug aan - ff wachten - laptop nog verder weg van de router, op een plaats waar ie voorheen nooit netwerk had - connect naar het netwerk MET DE NAAM VAN DE ROUTER, (het Extender netwerk is niet meer zichtbaar trouwens) Dat laatste is bizar, want het lijkt dat je gewoon het netwerk van de router hebt, terwijl het nu de Extender is die een netwerk aanbiedt met de naam van het Router netwerk De knop van de extender is nu rood, wat aangeeft dat het netwerk zwak is, maar de ontvangst op de client laptop lijk me OK Op de extender zijn de lichtjes aan voor Powe en 5GHz De lichtjes van 2.4GHz en Ethernet werken niet Maar ik zie wel mijn 2.4GHz netwerk in de lijst staan op mijn laptop (maar by default kiest ie voor 5Ghz) Da's nog een mysterie op zich, ik denk niet dat die tp-link gasten weten dat er praktisch niemand op de wereld het verschil weet tussen een 2.4GHz en 5Ghz (behalve dat het ene meer is), maar bon, da's iets anders. In de documentatie staat dat altijd telkens vermeld, maar niemand snapt dat in feite. Je moet eens vragen aan een IT-leek (99% van de wereldbevolking) wat een MAC adres is. Anyway, het werkt nu Waarschijnlijk moet je in die tplink pages ingeven wat uw netwerk is, maar ik heb dat nooit gedaan & toch werkt het. Ik denk dat dat een trukje is om klanten te binden, veel procedures hebben zo'n dingen verstopt, en als ze het goed doen dan moet je daar langs. Als ze het slecht doen, dan moet je dat zelfs niet eens doen ..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.