Ga naar inhoud

Onbedoelde gegevens opslag op PC


Qompaqniet

Aanbevolen berichten

Vraag is, is het mogelijk informatie te achterhalen van een moederbord, zijn er processoren op het moederbord die bijv file transfers bijhouden via de usb poorten etc.

Wat is namelijk het geval ik hoorde van een kennis het volgende verhaal:

Bij een zeker bedrijf (A) had iemand ontslag genomen.

Deze persoon is naar een vergelijkbaar bedrijf gegaan (B).

Met het concurentie beding in het oude contract kon de werkgever (A) verder niets, omdat een en ander niet goed omschreven stond.

Echter, de laptop van betrokken werknemer schijnt heel wat informatie te hebben prijs gegeven, altans zo zegt werkgever (A).

De harde schijf was leeg daar stonden naast de programma's geen files meer op.

Maar met behulp van een speciaal bedrijf schijnt men nu achterhaald te hebben wat er allemaal op bijv. een externe schijf zou zijn weggeschreven.

Deze files zouden van belang kunnen zijn oa door coppyright en gevoelige informatie bevatten.

Kan dit, ik ben heel benieuwd naar het antwoord.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met DBAN kan je de schijf bewerken zodat de meeste software geen gegevens meer kan terughalen.

Zolang de "platters" in de schijven niet fysiek totaal onbruikbaar zijn gemaakt, is er kans dat de gegevens worden teruggehaald.

Dit wordt enkel door heel gespecialiseerde firma's gedaan en tegen een hoge kostprijs; niet voor de doorsnee gebruiker dus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je met DBAN minstens 35 keer laat overschrijven dat zouden ze normaal gezien ook door gespecialiseerde bedrijf ook niet meer terug gehaald worden want er wordt telkens 0 geschreven.

Zoiets duurt dagen.

Maar over algemeen wordt aangenomen dat 7 keer laat overschrijven voldoende moet zijn om gegevens te verwijderen.

De kans dat iemand uw harddisk door een gespecialiseerde bedrijf laat doen is uiterst klein gezien de dure kost tenzij je misschien een echte bekende persoon ben.

Anderzijds is het zo als je partitie telkens verwijdert en opnieuw aanmaken in combinatie van veranderen van indeling zoals NFTS naar EXT3 enz. wat vlugger gaat dan zal geen enkel bestaande software dat kunnen terug halen. Ik heb het hier over gewone programma.

Dat heb ik getest.

aangepast door stegisoft
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.