Ga naar inhoud

Computer geeft lege DVD aan


Fynn123

Aanbevolen berichten

Hallo, ik heb een DVD die verschillende dvd spelers gewoon afspeelt, maar zodra ik hem in het dvd station van mijn computer stop geeft hij aan dat de DVD leeg is. Ik heb al 2 verschillende computers geprobeerd maar bij beide hetzelfde verhaal.

Ik heb de DVD met Nero Back Up proberen te backup-en maar weer; lege dvd. Nou heb ik gelezen dat de DVD waarschijnlijk nog moet worden gefinalized, maar hoe moet ik dit doen?

De DVD betreft beelden van een overleden familielid van me en is dus erg belangrijk. Als het hier niet lukt ga ik op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf die een backup kan maken.

Misschien niet onbelangrijk, de DVD is geschoten en gebrand in Cambodja.

Alvast bedankt!

Gr Fynn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou heb ik gelezen dat de DVD waarschijnlijk nog moet worden gefinalized, maar hoe moet ik dit doen?

Als een cd/dvd niet gefinaliseerd is, heb je het omgekeerde fenomeen. Dan kan een gewone dvd speleer de dvd niet lezen maar een dvd brander in de pc wel.

Waarschijnlijk is de dvd dus wel gefinaliseerd.

Een mogelijkheid is om de dvd te kopieren met een gewone dvd-recorder terwijl hij afgespeeld word.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reacties. Kweezie oke duidelijk, dan ligt het dus niet aan het finalizen. Clarkie: Het enige wat ik kan zeggen is dat er film (beeld en geluid) op staat. Prima af te spelen op een dvd speler maar zodra je de dvd in de computer stopt herkent hij het als een lege dvd. Je krijgt ook meteen de vraag of je er iets op wil branden. Ik kan dus niet zien of het .wmv of .iso etc. is.

Ik heb trouwens ook een backup proberen te maken met IsoBuster (omdat ik las dat dit programma meer herkent) maar ook hier een melding dat er niks op de dvd staat.

Ik heb iemand gebeld met een dvd speler die ook kan branden, daar ga ik het deze week proberen. Ik laat sowieso weten of het gelukt is of niet. In de tussentijd zijn andere tips of suggesties meer dan welkom. Sowieso een vreemd verhaal, ben wel benieuwd wat de oorzaak is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een pc hebt met 2 dvd stations kan je het volgende proberen.

Maak een Ubuntu Live Cd en start hiermee de pc op.

Kies je taal en toetsenbord instellingen en selecteer dan de optie Ubuntu proberen zonder installeren.

Nu zal Ubuntu geladen worden vanaf de cd.

Stop nu de "probleemdvd" in het andere dvd station en kijk met de of je met de ubuntu verkenner (lokaties of locations) de dvd kan bekijken.

Als dit lukt, kan je de bestanden kopieren naar de harde schijf en nadien in windows proberen de bestanden opnieuw als video dvd te branden.

Kan je dan ook eens bestandsextensie opgeven van de bestenden die op de dvd staan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.