Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Van zodra een smartphone of tablet nat wordt, is het alle hens aan dek. Valt er nog iets te redden ? Of kan je hem enkel nog als speelgoed gebruiken? Alle apps verloren, dag alles wat je erop hebt staan en hallo nieuwe tablet of smartphone.

Maar voor het zover is, kunnen we wel proberen je toestel nog te redden.

Schakel je smartphone of tablet meteen uit wanneer je het ding in het water hebt laten vallen. Het belangrijkste is dat je dit meteen doet – zo snel mogelijk – nadat het toestel met water in contact gekomen is. Een vochtig toestel kan kortsluiten, water kan condenseren op het warme moederbord en zo het scherm beschadigen of het water kan op plaatsen komen waar het nog meer schade kan aanrichten. Zo snel mogelijk uitschakelen is de boodschap (desnoods door gewoon de batterij eruit te halen). Controleer dus niet eerst of het toestel het nog doet!

Uit elkaar halen

Eens je het toestel uitgeschakeld hebt, haal je de SIM-kaart en de batterij eruit (bij de smartphone kan meestal beide, bij een tablet PC of Apple apparaat kun je enkel de SIM-kaart verwijderen). Haal eveneens SD-kaartjes eruit. Droog ze met een handdoek.

Bekijk nu het toestel. Ook hier droog je zoveel mogelijk het water dat je vindt. Gebruik keukenpapier of zelfs WC-papier, zolang je maar iets hebt dat goed water kan opslorpen.

Drogen

Er zijn verschillende manieren om je apparaat te drogen. Gebruik een haardroger. Zet die op de laagste stand en houd de mond van de haardroger ver genoeg verwijderd van je toestel. Zorg alleen dat je niet te veel blaast op het scherm, aangezien we de touch-screen interface niet willen beschadigen. Doe dit gedurende een half uurtje.

De oven is ook een mogelijkheid. Zet het toestel op de laagste stand (40 graden in een warme-lucht-oven, bijvoorbeeld) zal je toestel niet beschadigen. Het probleem is dat dit wel een hele tijd kan duren.

Rijst is ongetwijfeld de beste oplossing. Plaats je tablet of smartphone in een kom die groot genoeg is om het toestel volledig in onder te dompelen. Vul deze dan volledig met droge en ongekookte rijst. Een nachtje trekken zal het meeste vocht verwijderd hebben.

Silicagel (een product dat je vaak in kleine zakjes in de verpakking van je toestellen vindt) helpt ook goed. Rijst zul je echter vaker bij de hand hebben.

Pure alcohol kun je enkel gebruiken wanneer de rest echt niet werkt. Leg je toestel in zuivere alcohol. Het idee is dat de alcohol het water zal vervangen. Nadat je het toestel er na een nachtje uithaalt (liefst nog altijd uitgeschakeld), leg je het te drogen. Alcohol verdampt sneller dan water.

Conclusie

Wanneer je dit allemaal gedaan hebt, laat je je toestel nog een tweetal dagen drogen. Plaats daarna alles terug en probeer het toestel in te schakelen. We garanderen geen succes, maar de kans bestaat dat het je toch lukt.

Hoe dan ook, gebruik nooit een smartphone of tablet bij een toilet, laat je toestel ook niet in een badkamer (stoom is ook dodelijk) en draag zorg voor je materiaal.

Bron: Computertaal

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.