Ga naar inhoud

Schijf defragmenteren


Gast kieken10

Aanbevolen berichten

Normaliter wordt, bij gebruik van een SSD in combinatie met Windows 7, de defragmentatie automatisch uitgeschakeld. Defragmenteren zorgt immers voor onnodige wis- en schrijf-bewegingen op je SSD, wat o.a. de levensduur van de SSD gaat verkorten.

In dit topic vind je nog aanvullende info.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe groot is jouw SSD ?

Staan er enkel programma's en je Windows op, of stockeer je er bijvoorbeeld ook filmmateriaal, tal van afbeeldingen, etc ... op ?

Een afbeelding van schijfbeheer alsook een link naar een Speccy-logje kunnen ook nog wat aanvullende verduidelijking brengen.

Download en installeer Speccy.

Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren.

Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is.

525a111b37ea3-Speccy.PNG

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.

Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware.

Meer info over deze procedure lees je HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je PC is dus enkel voorzien van een 60GB OCZ-AGILITY3 SSD ... een beetje te krap om comfortabel te kunnen werken: een 128GB versie is al wat ruimer, persoonlijk werk ik momenteel met een 256GB SSD.

Misschien de moeite waard om eens na te denken over een ruimere SSD of kan je plaats vrijmaken door "onnodig" materiaal te verhuizen naar bijvoorbeeld een externe HDD ?

stockeer je er bijvoorbeeld ook filmmateriaal, tal van afbeeldingen, etc ... op ?

Wanneer we kijken naar een oerdegelijke Samsung 840 Pro 256GB dan kom ik op net geen €175. De goedkopere variant, de 840 EVO 250GB kost zo'n kleine €130.

Ik stokkeer niets op deze schijf

Sorry, te laat gezien dat je je bericht nog wijzigde.

Dan is de enige manier om nog plaats te winnen op deze krap bemeten SSD het verwijderen van ongebruikte software ... ook het verwijderen van aanwezige herstelpunten kan je tijdelijk wat meer ruimte bezorgen, deze worden immers opnieuw aangemaakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Graag gedaan hoor ! :top:

Als je binnen dit topic verder geen vragen of problemen meer hebt, mag je dit onderwerp afsluiten door een klik op de knop "Markeer als opgelost", die je links onderaan kan terugvinden … zo blijft het voor iedereen overzichtelijk. ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.