Ga naar inhoud

Gezoem en geruis


Custard

Aanbevolen berichten

Al enige tijd geleden heb ik vernoemd dat mijn PC soms begint te zoemen alsof hij gaat opstijgen. Nu....ik heb de oorzaak gevonden. Dat kleine ventilatortje op een printplaat midden in de pc is de boosdoener. Ik heb dit grondig gereinigd maar na een korte periode als de pc met verschillende programma's bezig is begint dit opnieuw te zoemen en te ruizen. Is dit op sleet? Kan ik dit met een klein middeltje vaster maken? Het is eigenlijk een bijna "zwevend" printplaatje vastgemaakt aan 1 kant en als ik er met men vinger wat tegen duw dan is de klank en gezoem soms al veel minder. Ik heb een foto in bijlage van dit bijgevoegd.

33404d1404034442t-intel-rst-service-img_2.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Custard,

Een attente collega wees mij er op dat je op vraag van kweezie wabbit je vraag hier gesteld hebt.

Bij deze dus heropend, sorry voor het misverstand.

Best vermeld je de doorverwijzing bij het plaatsen van een vraag, zo zal een misverstand als dit kunnen voorkomen worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nogmaals bedankt :adore:

Ja ik zit plotseling met dat "oh dit nog en oh dat nog" en dat uit zich dan in 1 topic met verschillende onderdelen die soms met mekaar niets te maken hebben.

Ik denk dat jullie daar wel even van genoeg hebben en het zo beknopt mogelijk willen houden.

Mijn excuses nogmaals.

Dan staat dit probleempje hier op zijn plaats?

Ik vroeg mij af wat ik dan kan doen aan het gezoem van dat ventilatortje?

Zoals ik al zei, ik heb dat heeeeeel grondig gekuist. Maar ik heb de indruk dat als er zelfs nog maar 2 programma's open staan het weer begint te zoemen en te trillen. Ik dacht kan men daar niks ondersteken of versterken met iets dat niet schadelijk is ter ondersteuning?

Cheers

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is (zoals in het andere topic verteld) de koeler van je videokaart.

Als je weet welk merk en type videokaart je hebt, dan zou je eens op internet kunnen kijken of je een nieuwe koeler kunt bestellen.

Vaak hoef je alleen de FAN (het waaiertje) te vervangen, maar dan moet je wel precies weten welke andere FAN je moet hebben.

Ik denk dat je op ebay of amazon best wel zo'n andere FAN of koeler kunt vinden. Als je echt nog wat geld over hebt, kun je misschien gewoon een totaal nieuwe videokaart aanschaffen. Dan vervang je deze volledig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan denk ik dat ik een volledig nieuwe videokaart ga aanschaffen. Tenslotte wil ik toch nog langere tijd mijn computertje laten meegaan. (De specialist van bij de Selexion zei tegen mij : "gemakkelijk 10 jaar meneer dat diene pc meegaat" op een verontruste bevende oudere stem (alhoewel hij maar +/-25 jaar oud was schat ik lol )

Ik had gelezen dat de fan van dit (videokaart dus) en de koeler van de voeding het snelst begeven.

All by all...bedankt om dit te verhelderen. Ik ga daar werk van maken en hopelijk mijne 747 tot een mini-helikoptertje maken :-)

Heel hard bedankt !!!!!

Cheers

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.