Ga naar inhoud

welke koelpasta? welke fan?


kane

Aanbevolen berichten

Phase change materiaal is enkel interessant als je extreem wilt koelen zoals bij bijvoorbeeld extreme overklocks. Het heeft geen enkele nut dit op dagelijkse basis te gebruiken.

Het verbruikt veel stroom, is erg lawaaiig, neemt een hele berg ruimte in beslag en is erg onderhoudsgevoellig.

Misverstandje: Er zijn meerdere vormen van phase change koeling. Als ik het heb over "materialen" is Phase change materiaal 'n "gewone" koelpad die boven een bepaalde temperatuur vloeibaar wordt. Meestal bv. bij zo'n 60 °C. Voordeel is dat bij hoge warmtegeleiding het materiaal vloeibaar wordt en dit materiaal er zo voor zorgt dat de viscositeit zo laag wordt, dat het effectief gaat vloeien. Voorbeeldje: Pronat Industries, Israel's leading convertor

aangepast door Veng
Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet om een hele discussie te starten over phase change, maar als ze het in de enthusiast it over phase change hebben dan gaat het niet over zulke dingen maar over compressors die gas onder druk zetten om zo extreme temperaturen te bereiken (oder nul) net zoals in uw vriezer gebeurt. (Phase-change is een koelingmethode gebaseerd op het feit van verdampen en condenseren.)

(een peltier word in veel gevallen al niet als phase change beschouwd, dus dat laat wel zien hoe specifiek die benaming is).

aangepast door Yannick
Link naar reactie
Delen op andere sites

Omdat deze pads zelf geen koeling leveren maar werken zoals koelpasta (opvullen van gaatjes/beter contact verzorgen/doorgifte van warmte).

Phase change doelen ze hier op dat de pad vloeibaar word als hij warm word zodat hij beter contact maakt tussen bijvoorbeeld de cpu en het koelblok om zo een betere hittedoorgifte te bewerkstelligen.

De pad zelf koelt niet, en is daarom dus geen Phase Change koeler.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zotezien is er geen verschil, of enkel dat de ene nieuwer is dan de ander (nieuw hoesje gekregen over de tijd).

Kans lijkt me klein dat er iets gewijzigd is aan de pasta zelf, anders had deze ongetwijfeld een andere naam gekregen.

 

Ik ben zelf niet bekend met winkels in Belgie dus kan u daar niet mee helpen

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.