Ga naar inhoud

Microsoft waarschuwt voor omvangrijke spamaanval


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft Windowsgebruikers gewaarschuwd voor een kwaadaardige spamaanval waarbij wordt geprobeerd om ontvangers met malware te infecteren. In het bericht, met het onderwerp "Payment report - importan", wordt gesteld dat de ontvanger van de e-mail een bedrag van 35.000 dollar heeft ontvangen.

Meer details zouden in de meegestuurde zip-bijlage zijn te vinden. De zip-bijlage bevat een scr-bestand met een pdf-icoon. Doordat Windows standaard de bestandsextensie niet weergeeft zouden gebruikers kunnen denken dat het om een pdf-document gaat. Afhankelijk van de ingestelde weergave van mappen laat Windows toch zien dat het een screensaver is.

Als de bijlage wordt geopend raakt de computer met de Upatre-downloader geïnfecteerd. Deze downloader kan vervolgens weer andere kwaadaardige software downloaden. Volgens Microsoft zou de malware vooral op consumenten- en bedrijfscomputers in Noord-Amerika zijn gezien.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.