Ga naar inhoud

Crypto Stick voor veilig inloggen en encryptie heet nu Nitrokey


Aanbevolen berichten

De Crypto Stick, een usb-stick waarmee internetgebruikers beveiligd kunnen inloggen en bestanden en e-mail kunnen versleutelen, heeft een nieuwe naam gekregen, namelijk Nitrokey. De nieuwe naam moet de ontwikkeling van de stick weergeven, die nu eindelijk gereed is voor consumenten.

De geheime sleutels die Nitrokey voor het versleutelen of inloggen gebruikt bevinden zich op de usb-stick. Volgens de ontwikkelaars is het onmogelijk om deze geheime sleutels van de Nitrokey te halen, waardoor het apparaatje immuun voor virussen en Trojaanse paarden zou zijn. Verder zou de pincode die de gebruiker moet kiezen en de "niet te manipuleren" smartcard ervoor moeten zorgen dat de Nitrokey in het geval van diefstal of verlies toch beschermd is. Zowel de hardware als software van Nitrokey zijn beiden opensource.

De usb-stick is voor verschillende doeleinden te gebruiken, zoals het beveiligd inloggen via een One Time Password voor bijvoorbeeld Google of Dropbox, e-mailversleuteling gebaseerd op S/MIME en OpenPGP, het versleutelen van bestanden en harde schijven en gebruikersauthenticatie op zowel lokale computers als netwerken. Mozilla gebruikt de Crypto Stick voor het beveiligen van de eigen infrastructuur.

Ontwikkeling

De Crypto Stick is al sinds 2008 als "hobby opensourceproject" in ontwikkeling. De ontwikkelaars zeggen dat ze gedurende deze tijd geleerd hebben dat het ontwikkelen van een systeem dat werkt één ding is, maar dat het leveren van een apparaat dat stabiel en gereed voor consumenten is, een heel ander verhaal is. De ontwikkeling van de nieuwste versie van Crypto Stick nam twee jaar in beslag en is nu afgerond. Nu het systeem stabiel werkt richten de ontwikkelaars zich op de productie ervan. Vanwege de nieuwe fase in het project is besloten om ook de naam te veranderen van Crypto Stick in Nitrokey. "Het doel om de beste opensource-securitykey aan onze gebruikers te bieden blijft onveranderd", merken ze op

 

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.