Ga naar inhoud

laptop start niet meer op


purple70

Aanbevolen berichten

Dag Purple70,

 

Welkom op PC Helpforum !  ;)

 

 

Kun je het merk, model en de 'leeftijd' van je laptop even doorgeven ?

 

 

 

Laptop viel onlangs plots uit. Kreeg hem niet meer opgestart.

 

Was je de laptop aan het gebruiken via het elektrisch net of op accu ?

 

Al eens geprobeerd om via de stroom op te starten zonder de accu in de laptop ? (Indien je iemand kent die dezelfde laptop heeft, kan je misschien even gebruik maken van zijn/haar accu, want de accu kan ook de oorzaak van het probleem zijn. )

aangepast door Thedarkness
Link naar reactie
Delen op andere sites

 

 

ik denk 2008-2009

 

Dat is spijtig. Met die leeftijd zal hij hoogstwaarschijnlijk niet meer in aanmerking komen voor garantie... Eerlijk gezegd vrees ik voor het ergste. Het beste wat je nu nog kan doen, is iemand vinden die dezelfde accu heeft. Als de laptop dan wél opstart (met een volgeladen accu) dan kun je met zekerheid bepalen dat de oorzaak van het probleem bij de elektrische voeding via het elektrisch net ligt.

 

Maar aangezien je ook al een nieuwe DC plug hebt laten steken, vrees ik ervoor dat dat het probleem niet zal oplossen. Volgens mij is de echte oorzaak van het probleem een defect moederbord wat nu en dan wel eens voorkomt bij een laptop die ouder is dan 5 jaar... Daar kan je enkel bij een hardwarespecialist mee terecht (in de buurt bv, of de winkel waar de laptop oorspronkelijk vandaan komt) . Zij zullen je met 100% zekerheid kunnen vertellen wat de oorzaak is. Als het probleem bij het moederbord ligt, kan je nog altijd beslissen om een nieuw moederbord te laten steken. Indien niet, zullen zij je ook verder kunnen helpen met het recupereren van je gegevens die op je harde schijf zijn opgeslaan zodat je deze zeker kunt behouden. Ik zou zeggen, wacht hier zeker niet te lang mee.

aangepast door Thedarkness
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is altijd moeilijk om vanop afstand zulke problemen te proberen identificeren... Een speciaalzaak kan daarom altijd meer duidelijkheid brengen. Maar het is uiteraard uw keuze !  ;)

 

Als je binnen dit topic verder geen vragen of problemen meer hebt, mag je dit onderwerp afsluiten door een klik op de knop "Modereer onderwerp" -> Sluiten ... zo blijft het voor iedereen overzichtelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.