Ga naar inhoud

zoemend geluid laptop


pietervdb

Aanbevolen berichten

Zoiets is sowieso moeilijk te interpreteren vanop afstand, zelfs met geluidsfragment ... :mellow:

 

Ben je in de mogelijkheid om de bron van het geluid te localiseren ? ... ik denk dan in eerste instantie aan de bewegende onderdelen in je laptop:

 

- het CD/DVD-station

 

- de ventilator

 

- de harde schijf

 

Graag het merk en de volledige type-aanduiding van de laptop en mocht het lukken: de link naar een Speccy-logje, liefst geproduceerd wanneer de laptop reeds enige tijd in gebruik is.

 

Download en installeer Speccy

Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlandskan selecteren. 

Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is. 

525a111b37ea3-Speccy.PNG 

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. 
Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". 

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. 

Meer info over deze procedure lees je 
HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat over een bto X-BOOK 14M59 GTX850. Het trillend geluid komt van rechts onder naast de touchpad. In deze laptop zit enkel een SSD schijf, dus van een harde schijf kan het geluid niet komen. Van het schijfstation kan het ook niet komen, want het trillend geluid zit meer naar onder. 

 

Hier is de snapshot: http://speccy.piriform.com/results/XI8Yj6TayuHhlUOTPdsYkEi

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens de productiedatums van de aanwezige hardware is deze laptop nog in volledige garantie.

 

Het is dan ook aangewezen dat je deze retourneert naar de verkoper voor een nazicht / herstelling onder garantie ... maak zeker eerst een back-up al je persoonlijk materiaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oké zeer fel bedankt! Ik was al van plan om hem op te sturen, maar zou graag al eens geweten hebben wat het eventueel kan zijn. Ik moet er wel bij zeggen dat de laptop eens op de grond gevallen is, iets daarna was het gezoem begonnen. Zouden ze kunnen zien dat de laptop gevallen is (aan buitenkant is niets te zien) , want ander heeft dat misschien consequenties voor de garantie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aha, nu krijgen we pas echt ALLE info ... :)

 

Wanneer er aan de buitenkant van de laptop niets te zien is, dan kan er ook niets ten laste worden gelegd op het vlak van "verkeerd gebruik" ... op voorwaarde uiteraard dat je niet verwijst naar dit topic bij de verkoper ... :xd:

 

Succes !

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.