Ga naar inhoud

Avast verwijdert 650 miljoen toolbars van computers


Aanbevolen berichten

Toolbars en andere ongewenste browserextensies zijn nog altijd een groot probleem voor internetgebruikers, zo blijkt uit cijfers van anti-virusbedrijf Avast. De virusbestrijder verwijderde de afgelopen twee jaar 650 miljoen toolbars en ongewenste add-ons van computers. In totaal ging het om meer dan 60 miljoen verschillende toolbars en browserextensies, die vaak met andere software worden gebundeld.

De toolbars wijzigen zoekmachines, veranderen de startpagina en plaatsen zichzelf in de gebruikersinterface van de browser. Volgens Avast CEO Vince Steckler is er zelfs sprake van het "tijdperk van ongewenste add-ons". Hoewel de toolbars niet per definitie kwaadaardig zijn, kunnen ze allerlei browserinstellingen wijzigen en zijn ze vaak lastig te verwijderen. Steeds meer anti-virusbedrijven en ook Google, Mozilla en Microsoft hebben daarom besloten dit soort ongewenste software harder aan te pakken. Zo liet virusbestrijder Avira in maart weten dat het een maand eerder 22 miljoen toolbars, extensies en andere potentieel ongewenste software van systemen had verwijderd.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo liet virusbestrijder Avira in maart weten dat het een maand eerder 22 miljoen toolbars, extensies en andere potentieel ongewenste software van systemen had verwijderd.

 

Wat een nobel gebaar van Avira, zou daar ook de Ask-toolbar bij zijn die ze eerder door de gebruikers hun strot ramden ? ... :xd:  :rofl:

 

55a225e7be992-avira_ask.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha, daar zeg je wat. Beetje wijzen naar de ander is altijd makkelijk. Maar tegelijk ook slordig wanneer je pocht de consument te willen helpen en zelf het in leven houdt.

 

En deze opmerking is dan wel helemaal mooi:

 

"Volgens Deborah Salmi van Avast worden de toolbars vaak via gratis programma's geïnstalleerd. De meeste keren kunnen gebruikers ervoor kiezen de toolbar niet te installeren. Standaard staat echter ingesteld dat dit wel gebeurt en veel gebruikers klikken de installatieschermen door zonder te lezen en zitten zo vervolgens met een toolbar opgescheept, aldus Salmi. Ze adviseert gebruikers dan ook om goed alle schermen te bekijken en niet zomaar verder te klikken."

aangepast door Captain Kirk
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.