Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Een onderzoeker heeft in mogelijk tienduizenden IP-camera's op internet een ongedocumenteerde telnetpoort ontdekt waardoor er met een bekend standaardwachtwoord op de apparaten kan worden ingelogd. Het probleem zou bij goedkope IP-camera's van verschillende fabrikanten spelen.

Om welke fabrikanten het gaat wil Zoltan Balazs niet bekendmaken. Via een netwerkscan wist hij de ongedocumenteerde telnetpoort te vinden. Balazs laat echter weten dat andere onderzoekers hetzelfde probleem eerder al hebben ontdekt, alleen dan via een analyse van de firmware. Het probleem is dat het wachtwoord om op de telnetpoort in te loggen niet via een grafische gebruikersinterface kan worden gewijzigd.

Dit kan wel via de console, maar de wachtwoordwijziging is niet permanent. Na een reboot zal het standaardwachtwoord weer worden teruggeplaatst. "Ik denk dat er kan worden gesteld dat dit een backdoor is", aldus Balazs. Via de toegang kan het wachtwoord voor de FTP-server, SMTP-server en wifi-netwerk worden verkregen. Ook is het mogelijk om toegang tot de normale beheerdersinterface van de camera te krijgen.

In de meeste gevallen is de IP-camera via NAT of een firewall afgeschermd, zodat de telnetpoort niet via internet toegankelijk is, aldus de onderzoeker. "Maar er zijn altijd uitzonderingen", zo merkt hij op. Balazs laat weten dat gebruikers een script kunnen maken om het wachtwoord bij een reboot te wijzigen of de telnetdienst helemaal uit te schakelen. "99% van de mensen die deze IP-camera's koopt denkt dat ze veilig zijn", zo stelt de onderzoeker. Op Reddit stelt een lezer dat mogelijk 70.000 apparaten op internet met het probleem te maken hebben.

 

bron: security.nl

 

 

 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.