Ga naar inhoud

Britse overheid zou end-to-end-encryptie willen verbieden


Aanbevolen berichten

De Britse overheid zou IT-bedrijven willen verplichten om geen encryptiediensten meer aan te bieden waarbij zelfs zij geen toegang meer tot de data hebben. Het wetsvoorstel wordt morgen gepresenteerd, zo claimt de Daily Telegraph. Volgens de Britse krant mogen bedrijven als Apple en Google straks geen geavanceerde encryptie meer aanbieden die zelfs zij niet kunnen ontsleutelen.

De Britse overheid is niet van plan om encryptie in z'n geheel te verbieden, omdat het een belangrijke rol speelt bij het beschermen van gegevens. Het is vooral end-to-end-encryptie, waar alleen de afzender en ontvanger het bericht kunnen inzien, dat de autoriteiten zorgen baart. Het wetsvoorstel zou IT-bedrijven straks verplichten om altijd in staat te zijn de data van klanten te kunnen benaderen.

"De overheid is duidelijk dat we een manier moeten vinden om met de industrie samen te werken en ervoor te zorgen dat met duidelijk toezicht en een robuust juridisch raamwerk, de politie en inlichtingendiensten toegang tot de inhoud van de communicatie van terroristen en criminelen kunnen krijgen, om zo politiezaken op te lossen en misdrijven te voorkomen", aldus een woordvoerder van het ministerie. Hij laat weten dat dit inhoudt dat de bedrijven zelf de communicatie op hun netwerken moeten kunnen benaderen als ze een bevel krijgen.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.