Ga naar inhoud

Mozilla lanceert Firefox met ingebouwde adblocker


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft vandaag een nieuwe versie van Firefox gelanceerd die over een ingebouwde adblocker beschikt, om zo de privacy van gebruikers beter te beschermen. Volgens Mozilla moet Tracking Protection, zoals de nieuwe feature heet, gebruikers meer controle en keuze tijdens het internetten geven.

Zo kunnen gebruikers nu bepalen welke data derde partijen over hen ontvangen. "De Private Browsing-mode van Chrome, Safari, Microsoft Edge of Internet Explorer bieden niet de bescherming die Firefox biedt", aldus Mozilla's Nick Nguyen. Private Browsing met Tracking Protection zal namelijk actief advertenties, analytics trackers en knoppen voor het delen van content op social media blokkeren.

Aangezien sommige websites niet goed werken als bepaalde trackers worden geblokkeerd is het mogelijk om de Tracking Protection eenvoudig voor een bepaalde website uit te schakelen. Ook is er een nieuw Control Center aan de browser toegevoegd die alle beveiligings- en privacyinstellingen op één plek verzamelt. Firefox 42 bevat verder geen beveiligingsupdates. Updaten kan via de browser en Mozilla.org.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.