Ga naar inhoud

Politie waarschuwt voor nepmails van CJIB


Aanbevolen berichten

De politie heeft internetgebruikers gewaarschuwd voor een nepmail die op dit moment wordt verstuurd en van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) afkomstig lijkt. In de e-mail wordt de ontvanger opgeroepen om een openstaande verkeersboete te betalen en zo incassokosten te voorkomen.

De afgelopen dagen kwamen bij de politie meerdere meldingen over de e-mail binnen. Ook het CJIB heeft op de eigen website een waarschuwing geplaatst. Volgens de organisatie betalen de meeste mensen die een verkeersboete ontvangen die meteen. "Van die wetenschap maken fraudeurs gebruik. Ze versturen uit naam van het CJIB vervalste bekeuringen en nepmails en zetten u onder druk om de boete zo snel mogelijk te betalen."

Het betalen moet dan via bepaalde vouchers gebeuren. Mensen die een verkeersboete ontvangen en twijfelen aan de echtheid krijgen het advies om het rekeningnummer van het CJIB te controleren. De politie stelt daarbij dat het CJIB nooit bekeuringen of betalingsherinneringen via e-mail verstuurt. Er wordt dan ook geadviseerd om dergelijke e-mails niet te openen en direct te verwijderen. Het CJIB heeft inmiddels bij de politie aangifte van internetfraude gedaan.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.