Ga naar inhoud

Microsoft patcht 53 lekken in Windows, IE en Office


Aanbevolen berichten

Tijdens de patchdinsdag van november heeft Microsoft 53 kwetsbaarheden in Windows, Internet Explorer, Microsoft Edge, Office en verschillende andere producten gedicht, waaronder vier zero day-lekken. Het gaat in totaal om twaalf beveiligingsupdates waarvan er vier als kritiek zijn bestempeld.

Kritieke updates verhelpen kwetsbaarheden waardoor een aanvaller willekeurige code op de computer kan uitvoeren, zonder al teveel interactie van gebruikers. Deze vier updates zijn voor Internet Explorer, Microsoft Edge en Windows. Verder zijn er updates voor Office, Lync, Skype for Business en .NET Framework verschenen. De meeste lekken zijn in Internet Explorer verholpen, namelijk 25.

In het geval van de vier zero day-lekken werden die in Windows en Office aangetroffen. Het ging om kwetsbaarheden die al voor het verschijnen van de patches bekend waren gemaakt. Volgens Microsoft zijn er geen aanwijzingen dat de kwetsbaarheden voor het verschijnen van de updates zijn aangevallen. Het overzicht van alle verschenen Security Bulletins is op deze pagina te vinden. Updaten kan via de Automatische updatefunctie, wat op de meeste Windowscomputers staat ingeschakeld.

 

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.