Ga naar inhoud

Google Chrome beschermt nu ook tegen social engineering


Aanbevolen berichten

 Google Chrome heeft de bescherming van haar gebruikers uitgebreid. Eerder beschermde Chrome haar gebruikers al tegen phishingsites en websites met malware, nu is ook social engineering toegevoegd. Onder social engineering vallen websites die zich voordoen als een vertrouwde partij en de bezoeker willen doen geloven dat de web content wordt geleverd door deze vertrouwde partij.
Waarschuwing

Volgens de internetgigant gaat social engineering verder dan traditionele phishing en omvat het meer varianten van misleidende web content. Als voorbeeld wordt genoemd een website die het Google Chrome logo gebruikt en een zogenaamde update voor de browser aanbiedt, of een pagina die zich als Google support voordoet en de gebruiker verzoekt een nummer te bellen. Wanneer Chrome dergelijke misleidende websites detecteert laat het gebruikers vanaf nu een waarschuwing zien.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.