Ga naar inhoud

Microsoft patcht 71 lekken, publiceert 135 patches in 2015


Aanbevolen berichten

Tijdens de laatste patchdinsdag van 2015 heeft Microsoft 12 beveiligingsupdates uitgebracht die 71 kwetsbaarheden verhelpen, waaronder twee actief aangevallen zero day-lekken. Door de 12 updates komt het totaal aantal updates dit jaar op 135 uit. In 2014 publiceerde Microsoft nog 85 Security Bulletins.

De updates van deze maand zijn voor Windows, Internet Explorer, Microsoft Edge, Microsoft Office, .NET Framework, Skype for Business, Microsoft Lync en Silverlight. Acht van de Security Bulletins zijn als kritiek aangemerkt, wat inhoudt dat via de lekken die deze bulletins verhelpen een aanvaller zonder al teveel interactie van de gebruiker het systeem volledig kan overnemen.

De twee zero day-lekken die actief werden aangevallen voordat Microsoft de update uitbracht bevinden zich in Microsoft Office en Windows. In het geval van Office was de kwetsbaarheid niet openbaar gemaakt voor het verschijnen van het Security Bulletin, terwijl dit bij het Windowslek wel het geval was. Het overzicht van alle verschenen Security Bulletins is op deze pagina te vinden. Updaten kan via de Automatische updatefunctie, wat op de meeste Windowscomputers staat ingeschakeld.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.