Ga naar inhoud

Mozilla voorziet Firefox van strengere trackerblokkade


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft de trackerblokkade in Firefox uitgebreid, zodat gebruikers naast de trackers die standaard worden geblokkeerd ook andere trackers kunnen blokkeren. Onlangs voegde Mozilla aan Firefox Tracking Protection toe. De maatregel moet gebruikers meer controle over hun data geven.

Ook moet het voorkomen dat gebruikers ongewenst op het web worden gevolgd. Gebruikers die via Private Browsing surfen kunnen op deze manier advertenties, analytics en trackers blokkeren. Standaard werd de blocklist van Disconnect gebruikt, een browserplug-in die ook allerlei advertenties en trackers blokkeert. Wie meer bescherming tegen trackers wil kan nu ook uit een "strenge" blocklist kiezen. Deze lijst blokkeert trackers die vaak in video, foto of embedded content worden gebruikt. Mozilla waarschuwt dat het gebruik van deze blocklist er wel voor kan zorgen dat sommige websites niet goed meer werken.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.