Ga naar inhoud

Belgische politie waarschuwt voor malafide Saturn-mail


Aanbevolen berichten

De Belgische politie waarschuwt internetgebruikers via de eigen website voor malafide e-mails die op dit moment worden verstuurd en van elektronicaketen Saturn afkomstig lijken. In de e-mails wordt gesteld dat er met de creditcard van de ontvanger voor een bedrag van rond de 2.000 euro goederen zijn besteld.

Voor telefoonnummer en andere contactgegevens wordt er naar de meegestuurde bijlage verwezen. De e-mail en het genoemde bedrag zou ontvangers ertoe kunnen bewegen om de bijlage te openen, zo stelt de politie. De bijlage bevat echter malware. Om wat voor malware het precies gaat is niet bekendgemaakt. "De mail die rondgaat is in het Nederlands geschreven, maar er zouden ook Franstalige versies bestaan. Verwijder deze mail onmiddellijk en open dus zeker de bijlage niet", aldus de waarschuwing. Media Markt, eigenaar van Saturn, heeft op de eigen website geen melding geplaatst, maar herhaalt via Twitter de waarschuwing van de Federale Politie.

 

bron: security.nl

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.