Ga naar inhoud

Yahoo gaat gebruikers voor overheidsaanvallen waarschuwen


Aanbevolen berichten

Net als Google, Facebook en Twitter gaat ook Yahoo gebruikers waarschuwen als ze het doelwit van overheidsaanvallen zijn. Het gaat in dit geval om aanvallen die tegen specifieke gebruikers zijn gericht. Zodra Yahoo vermoedt dat een gebruiker het doelwit van een dergelijke aanval is zal het bedrijf een aparte waarschuwing laten zien met informatie en advies om het account te beveiligen.

Aangevallen gebruikers krijgen het advies om twee factor-authenticatie in te schakelen, een sterk en uniek wachtwoord voor alleen Yahoo aan te maken, de herstelgegevens voor het account te controleren, de opties voor het doorsturen van e-mail en reply-to te controleren en de recente activiteiten bij de accountinstellingen door te lopen.

Yahoo benadrukt dat als gebruikers een dergelijke waarschuwing krijgen dit niet inhoudt dat ze ook daadwerkelijk zijn aangevallen, maar dat er een sterk vermoeden is dat de gebruiker mogelijk is aangevallen. Hoe Yahoo vaststelt dat het om een overheidsaanval gaat wil het niet zeggen, om te voorkomen dat dergelijke aanvallers achter de detectiemethodes komen.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.