Ga naar inhoud

Microsoft gaat voor overheidsaanvallen waarschuwen


Aanbevolen berichten

In navolging van Facebook, Google, Yahoo en Twitter gaat ook Microsoft gebruikers waarschuwen als ze het doelwit van overheidsaanvallen zijn. Het gaat in dit geval om aanvallen die tegen specifieke gebruikers zijn gericht. Zodra Microsoft vermoedt dat een gebruiker het doelwit van een dergelijke aanval is zal het bedrijf een aparte waarschuwing laten zien met informatie en advies om het account te beveiligen.

Microsoft laat in de aankondiging weten dat een dergelijke melding niet inhoudt dat het account ook is gehackt. "Maar het betekent wel dat we bewijs hebben dat je account een doelwit is en het zeer belangrijk is om aanvullende maatregelen te nemen om je account te beschermen", zegt Scott Charney, Corporate Vice President Trustworthy Computing. Details over een eventuele aanval zal Microsoft niet prijsgeven. "Maar als we bewijs hebben dat erop wijst dat een aanval door een land is uitgevoerd, zullen we dit laten weten."

Tevens adviseert de softwaregigant aan alle gebruikers om twee-factor authenticatie in te schakelen, een sterk wachtwoord te kiezen en dit regelmatig te veranderen, verdachte activiteiten met het account in de gaten te houden, voorzichtig te zijn met verdachte e-mails en websites, alle software waaronder de browser up-to-date te houden en een virusscanner te gebruiken.

 

bron: security.nl

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.