Ga naar inhoud

John McAfee wil sleutels en wachtwoorden vervangen


Aanbevolen berichten

Anti-viruspionier John McAfee heeft zichzelf een nieuwe missie gegeven, namelijk het vervangen van alle sleutels en wachtwoorden ter wereld door één oplossing, de Everykey (pdf). Het gaat om een klein apparaatje waarmee gebruikers toegang tot hun laptop en telefoon krijgen, automatisch op online accounts kunnen inloggen en fysieke deuren zoals autodeuren of huisdeuren kunnen openen.

Zodra Everykey dicht in de buurt van een apparaat is wordt het automatisch via Bluetooth Low Energy ontgrendeld. Als de gebruiker weer uit de buurt is zal het apparaat automatisch worden vergrendeld. Tevens kan de Everykey ook wachtwoorden genereren en opslaan, zodat gebruikers op hun online accounts kunnen inloggen zodra ze in de buurt van hun smartphone of laptop zijn. In het geval een gebruiker de Everykey verliest kan die op afstand worden geblokkeerd.

Om het project te realiseren is er op Indiegogo een crowdfundingcampagne gestart. Die heeft met nog 11 dagen te gaan inmiddels een kleine 84.000 dollar opgehaald, ruim meer dan de beoogde 20.000 dollar. Om de sleutel te promoten maakte McAfee onderstaande video. Als alles volgens plan gaat zullen de eerste exemplaren van de Everykey in maart 2016 worden geleverd.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.