Ga naar inhoud

Microsoft stopt dinsdag ondersteuning Windows 8


Aanbevolen berichten

Aanstaande dinsdag, op 12 januari, stopt Microsoft de ondersteuning van Windows 8, maar computers met het besturingssysteem mogen nog tot 30 juni van dit jaar worden geleverd. Door het einde van de ondersteuning zullen miljoenen gebruikers geen beveiligingsupdates meer ontvangen, tenzij ze naar Windows 8.1 upgraden.

Dat blijkt uit de levenscyclus van het besturingssysteem. Volgens Microsoft valt Windows 8.1 onder dezelfde levenscyclus als Windows 8. Windows 8 verscheen op 26 oktober 2012. Een jaar later, op 18 oktober 2013, werd Windows 8.1 uitgebracht. Microsoft beschouwt deze versie als een service pack voor Windows 8. "Met de algemene beschikbaarheid van Windows 8.1, hebben klanten op Windows 8 twee jaar, tot 12 januari 2016, om naar Windows 8.1 te upgraden om updates te blijven ontvangen", aldus de softwaregigant.

De verkoop van computers met Windows 8 mag van Microsoft echter nog tot 30 juni 2016 doorgaan. Gebruikers die naar Windows 8.1 upgraden hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken. Windows 8.1 zal namelijk nog tot 10 januari 2023 door Microsoft worden ondersteund. Volgens cijfers van Net Applications heeft Windows 8 een marktaandeel van 2,8%. Minder dan de 10,3% van Windows 8.1, maar het gaat nog altijd om tientallen miljoenen computers.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.