Ga naar inhoud

Belgische politie adviseert adblocker voor veilig surfen


Aanbevolen berichten

De Belgische Federale Politie adviseert internetgebruikers die veilig willen surfen om de adblocker Adblock Plus te installeren. Dat blijkt uit een advies over de risico's van "pop-upspionnen". De politie noemt daarin zowel pop-ups die door adware worden getoond als malafide advertenties.

"Om u ertegen te beschermen, hebben we het al gehad over de browserextensie, Adblock Plus. Zodra deze extensie geïnstalleerd is, zal ze de advertenties op de bezochte pagina's tegenhouden en u beschermen tegen de installatie van software waarvan deze week sprake is", aldus het advies. In het geval adware al op de computer aanwezig is, adviseert de Belgische politie een gratis programma van het Duitse anti-virusbedrijf G Data. Het is niet de eerste keer dat de Belgische politie Adblock Plus aanraadt. Eind 2014 werd dit ook al een keer gedaan, toen vanwege de trackingknoppen van sociale netwerksites.

 

bron: security.nl

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.