Ga naar inhoud

Nieuwe processor vereist Windows 10 voor support


Aanbevolen berichten

Computers die een nieuwe processor gebruiken, waaronder de recent verschenen Skylake-processor van Intel, zullen alleen nog support van Microsoft ontvangen als Windows 10 is geïnstalleerd. Een aantal geselecteerde systemen zal nog wel oudere Windowsversies op nieuwere hardware ondersteunen, maar alleen voor een periode van 18 maanden. Dat heeft Microsoft in een aangepast supportbeleid aangekondigd.

"In de toekomst zullen nieuwe processoren die verschijnen de laatste Windowsversie van dat moment vereisen om ondersteund te worden", zegt Microsoft-topman Terry Meyerson. Dit moet volgens hem voor een betere integratie tussen Windows en de hardware zorgen. Zo zal Windows 10 de enige ondersteunde Windowsversie op de nieuwe 'Kaby Lake-processor' van Intel zijn, alsmede de '8996-processor' van Qualcomm en 'Bristol Ridge-processor' van AMD.

Tot en met 17 juli 2017 zullen bepaalde computers met de Skylake-processor van Intel ook met Windows 7 en Windows 8.1 worden ondersteund. Tijdens deze periode moeten deze systemen echter naar Windows 10 worden geüpgraded om ondersteuning te blijven ontvangen, aldus Meyerson. Wel zullen deze platformen in het geval Windows 7 of Windows 8.1 niet wordt vervangen beveiligingsupdates blijven ontvangen, maar alleen als de update geen risico vormt voor de betrouwbaarheid of compatibiliteit van het systeem. De lijst met deze systemen zal Microsoft volgende week publiceren.

 

bron: security.nl

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.