Ga naar inhoud

Microsoft: IE-upgrade ook voor Chrome- en Firefoxgebruikers


Aanbevolen berichten

Sinds afgelopen dinsdag ondersteunt Microsoft op Windows 7 en Windows 8.1 alleen nog Internet Explorer 11 en dat is iets waar ook gebruikers van een andere browser rekening mee moeten houden. Dat stelt Pat Altimore van Microsoft. Nog miljoenen mensen werken met IE8, IE9 of IE10.

Sinds 12 januari ontvangen deze gebruikers op Windows 7 en Windows 8.1 geen beveiligingsupdates voor Internet Explorer meer, tenzij ze naar IE11 upgraden. Daardoor gaan deze gebruikers toekomstige beveiligingsupdates van Microsoft missen, wat gevolgen voor sommige Windowsonderdelen kan hebben, aldus Altimore. Hij adviseert dan ook om naar de nieuwe IE-versie te upgraden, ook al gebruikt men een andere browser.

Verwijderen

Het advies geldt ook voor Windowsgebruikers die Internet Explorer van hun computer "verwijderen". Via 'Windows Features' kan de browser van het systeem worden verwijderd, hoewel IE niet echt verwijderd wordt, zo maakt Altimore bekend. Alle systeemonderdelen van IE blijven namelijk gewoon toegankelijk voor het besturingssysteem en andere applicaties. De browserapplicatie IExplore.exe wordt ook niet verwijderd, maar alleen onzichtbaar gemaakt.

In het geval de computer beveiligingsupdates ontvangt, ontvangt het die ook voor Internet Explorer. Op deze manier wordt de browser up-to-date gehouden. Als gebruikers op een later moment de browser weer 'inschakelen' is die dan ook meteen up-to-date. Daarom is het volgens Altimore belangrijk dat gebruikers ervoor zorgen dat ze eerst naar IE11 upgraden voordat ze de browser eventueel van de computer "verwijderen".

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.