Ga naar inhoud

Trojan voor Linux maakt screenshots en kan audio opnemen


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben een nieuw Trojaans paard voor Linux ontdekt dat periodiek screenshots maakt en in staat is om geluid via een eventueel aangesloten microfoon op te nemen. Daarmee lijkt deze malware vooral gericht te zijn op Linux-gebruikers in plaats van bijvoorbeeld webservers die op Linux draaien.

Ekoms, zoals de malware door het Russische anti-virusbedrijf Doctor Web wordt genoemd, maakt elke 30 seconden een screenshot en bewaart die in een tijdelijke map. Periodiek worden de screenshots naar de server van de aanvaller gestuurd. Verder zoekt de Trojan ook naar bepaalde bestanden en stuurt die door. Naast het maken van screenshots is het Trojaanse paard ook in staat om geluid op te nemen en als .aat- of .wav-bestand op te slaan. De opnamefunctie wordt echter nergens gebruikt. Hoe de Ekoms Trojan zich verspreidt en hoeveel systeem het heeft geïnfecteerd laat Doctor Web niet weten. We hebben het anti-virusbedrijf dan ook om aanvullende informatie gevraagd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.