Ga naar inhoud

Oracle dicht 248 nieuwe softwarelekken, waarvan 8 in Java


Aanbevolen berichten

Oracle is het nieuwe jaar begonnen met een grote patchronde en heeft in totaal 248 kwetsbaarheden in de eigen software gepatcht, waarvan 8 in Java. In tegenstelling tot Microsoft dat elke maand met updates komt, publiceert Oracle elk kwartaal updates.

De patchronde van januari is voor een groot aantal producten bedoeld en verhelpt kritieke kwetsbaarheden waardoor aanvallers het systeem op afstand kunnen overnemen. De meeste beveiligingslekken, 78 in totaal, werden in de Oracle E-Business Suite gepatcht, gevolgd door Oracle Enterprise Manager Grid Control met 33 kwetsbaarheden. Oracle stelt dat kwetsbaarheden in de Oracle Databasesoftware niet zonder geldige inloggegevens zijn te misbruiken.

In het geval van Java gaat het zoals gezegd om 8 beveiligingslekken, waarvan er 7 op afstand door een aanvaller kunnen worden gebruikt. Oracle adviseert thuisgebruikers daarnaast om naar Java.com te gaan en te controleren dat ze de meest recente versie gebruiken. Ook raadt het softwarebedrijf aan om oudere Java-versies die nog op de computer staan en niet worden gebruikt te verwijderen. In het geval van Java bevinden de kwetsbaarheden zich in Java versies 6u105, 7u91 en 8u66.

Verder laat Oracle weten dat het periodiek berichten ontvangt dat er aanvallen plaatsvinden op kwetsbaarheden waarvoor Oracle al updates heeft uitgebracht, maar die nog niet door de beheerders of bedrijven zijn geïnstalleerd. Daardoor konden aanvallers succesvol de systemen van Oracle-gebruikers aanvallen. Organisaties moeten updates dan ook "zonder vertraging" installeren, aldus Oracle.

 

 

bron: security.nl

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.