Ga naar inhoud

Linux krijgt bescherming tegen wifi-tracking


Aanbevolen berichten

Om Linux-gebruikers tegen wifi-tracking te beschermen wordt er gewerkt aan een oplossing om willekeurige mac-adressen te genereren. Bij wifi-tracking wordt het mac-adres van de smartphone of laptop van winkelklanten, reizigers in het openbaar vervoer of bezoekers van evenementen verzameld.

Het toestel zendt dit unieke adres continu uit als wifi staat ingeschakeld. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld bedrijven het aantal klanten meten dat de winkel betreedt, hoe ze zich door de winkel bewegen en hoeveel mensen langs de winkel lopen zonder binnen te gaan. Ook kan er worden gemeten of bezoekers al eerder in de winkel zijn geweest.

Om te voorkomen dat consumenten via het mac-adres van hun smartphone of andere mobiele apparaten worden gevolgd hebben het IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) en de IETF (Internet Engineering Task Force), organisaties die zich met allerlei standaarden bezighouden, verschillende succesvolle experimenten gehouden waarbij er met willekeurige mac-adressen werd gewerkt.

Een soortgelijke maatregel werd in 2014 al door Apple ingevoerd, waarbij gebruikers een willekeurig mac-adres krijgen bij het scannen van wifi-netwerken. Nu meldt Lubomir Rintel, een ontwikkelaar van de NetworkManager-daemon en Fedora, dat de volgende versie van NetworkManager zeer waarschijnlijk bescherming tegen wifi-tracking bevat. Net als Apple zullen gebruikers in dit geval een willekeurig mac-adres krijgen.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.