Ga naar inhoud

Fortinet vindt 'ssh-backdoor' in meer producten


Aanbevolen berichten

Meer producten van beveiligingsbedrijf Fortinet bevatten een 'ssh-backdoor' waarover onlangs nog grote ophef ontstond. In oudere versies van het besturingssysteem in Fortinet-netwerkapparatuur, FortiOS, werd begin januari een ssh-account ontdekt dat via een 'hardcoded' wachtwoord kon worden benaderd.

Op deze manier was het mogelijk om beheerderstoegang tot de apparaten te krijgen. Recentelijk maakte netwerkfabrikant Juniper bekend dat erin het besturingssysteem van de firewalls, ScreenOS, twee backdoors waren gevonden. In het geval van Juniper ging het om 'ongeautoriseerde code' die was toegevoegd. Volgens Fortinet is daar in het geval van FortiOS geen sprake van. "Het is belangrijk om te melden dat dit geen kwaadaardige backdoor is om ongeautoriseerde gebruikers toegang te geven", aldus een verklaring. Het probleem, dat Fortinet naar eigen zeggen zelf ontdekte, was daarnaast al in juli 2014 in nieuwere versies van FortiOS gepatcht.

Vanwege het incident besloot Fortinet de code van alle Fortinet-producten door te lichten en ontdekte hetzelfde probleem in verschillende versies van FortiSwitch, FortiAnalyzer en FortiCache. Voor deze producten is nu een update uitgekomen. Deze update is ook beschikbaar gemaakt voor legacy- en end-of-life-producten. Bedrijven krijgen het advies de updates zo snel als mogelijk te installeren. Inmiddels zoeken cybercriminelen het internet af naar kwetsbare apparaten, zo meldt het Internet Storm Center.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.