Ga naar inhoud

Bitdefender en Kaspersky volgens Testlab de beste virusscanners van 2015


Aanbevolen berichten

Het Oostenrijkse testlab AV-Comparatives heeft Bitdefender en Kaspersky Lab tot de beste virusscanners van 2015 uitgeroepen. De verkiezing was gebaseerd op verschillende tests die vorig jaar plaatsvonden. In totaal werden de verschillende testresultaten van 21 anti-viruspakketten over geheel 2015 genomen.

Het ging dan om tests waarbij de detectie van bestanden, proactieve bescherming, systeembelasting, 'real world' prestaties en het verwijderen van malware werden getest. Bitdefender en Kaspersky wisten hier steeds de hoogste beoordeling te halen. Aangezien AV-Comparatives geen twee producten tot het 'product van het jaar' uitroept, wordt er gekeken of een product de titel al eens eerder of recenter heeft gewonnen.

Aangezien Bitdefender er vorig jaar met de titel vandoor ging, mocht nu Kaspersky de prijs in ontvangst nemen. Naast een algemene prijs konden de virusscanners ook per categorie een prijs winnen. Zo kreeg Microsoft de award voor het laagste aantal false positives, terwijl Avast de award voor de laagste systeembelasting in de wacht sleepte.

AV-Comparatives stelt wel dat er niet zoiets als het perfecte beveiligingsprogramma bestaat, of een programma dat aan de wensen van alle gebruikers tegemoetkomt. Ook wil 'product van het jaar' niet zeggen dat het programma in elke categorie en voor alle gebruikers de beste is. "Het zegt alleen dat de algehele prestaties in onze tests door het hele jaar genomen consistent en onverslaanbaar waren." Computergebruikers krijgen dan ook voor het kiezen van een virusscanner eerst het advies om een testversie te proberen.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.