Ga naar inhoud

Google-onderzoeker vindt ernstige lekken in Malwarebytes


Aanbevolen berichten

Beveiligingsonderzoeker van Google Tavis Ormandy heeft ernstige lekken in Malwarebytes Anti-Malware ontdekt waardoor een aanvaller de beveiligingssoftware kan gebruiken om systemen aan te vallen en kwaadaardige code te installeren. Dat heeft het beveiligingsbedrijf zelf bekendgemaakt.

Ormandy wist de afgelopen maanden in de producten van verschillende anti-virusfabrikanten kwetsbaarheden te vinden, waaronder AVG, Sophos, ESET, Kaspersky Lab, Avast en Trend Micro. In dit geval werd Malwarebytes begin november vorig jaar gewaarschuwd. Het ging zowel om problemen aan de serverkant van het beveiligingsbedrijf als de software die consumenten gebruiken. De kwetsbaarheden in de serverkant werden binnen enkele dagen verholpen. Op dit moment wordt er aan een update voor de kwetsbaarheden in consumentenversie van Malwarebytes Anti-Malware gewerkt. Het is de verwachting dat die de komende drie of vier weken zal verschijnen. Exacte details over de kwetsbaarheden zijn nog niet vrijgegeven.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.