Ga naar inhoud

Duitse overheid vindt beveiligingsproblemen in OpenSSL


Aanbevolen berichten

De Duitse overheid heeft een onderzoek naar OpenSSL laten uitvoeren waarbij verschillende problemen en kwetsbaarheden aan het licht zijn gekomen. OpenSSL is een populaire softwarebibliotheek voor het versleutelen van verbindingen, bijvoorbeeld tussen websites en hun bezoekers.

Omdat het zo populair is en een belangrijke rol vervult besloot het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) een onderzoek naar de willekeurige cijfergenerator van OpenSSL en cryptografische werking van de software uit te laten voeren. Het onderzoek werd door het Duitse beveiligingsbedrijf Sirrix AG uitgevoerd. Het rapport werd vorig jaar al opgeleverd, maar is nu openbaar gemaakt. Daarin melden de onderzoekers verschillende problemen met de cijfergenerator alsmede verschillende andere onderdelen en doen ze allerlei aanbevelingen. De gevonden problemen lijken nog niet te zijn opgelost, aangezien het BSI stelt dat het rapport nu is gepubliceerd zodat de OpenSSL Software Foundation de problemen kan verhelpen.

 

bron: security.nl

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.