Ga naar inhoud

LaCie wordt nog wel herkend, maar er is geen inhoud te zien


Maddy9vE

Aanbevolen berichten

  • Reacties 26
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

@Asus:

Ik denk dat mijn LaCie zo'n 10 jaar oud is, zo niet ouder.

Datzelfde plaatje van de bootmanager kreeg ik niet meer. Met de Ubuntu USB ingeplugd kwam er een iets anders uitziend keuzemenu om te booten, waaronder de optie voor Ubuntu als testversie. Precies zoals je had gezegd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Prima, dan is dat opgelost.

 

Geen garantie meer dus, dan kan je inderdaad aan de slag met de demontage en de SATA to USB adapter ... heb je geen ervaring met dergelijke ingrepen, dan laat je je best begeleiden door iemand die daar wel ervaring mee heeft of je doet dit in overleg met een PC-hersteller.

 

Succes !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is gelukt! Met dank aan mijn zoon, zijn vindingrijkheid en fijne motoriek. We hebben LaCie gedemonteerd volgens een van het web geplukte beeldinstructie. Het middenstuk van de kabel leek niet goed meer te zijn, gedraaid, verweerd, etc. en doormeten met een multimeter liet zien dat de spanning onregelmatig was. Daarom het middenstuk eruit geknipt, en de uiteinden provisorisch in elkaar gedraaid. Toen voorzichtig in gereed staande, met Ubuntu geboote laptop geschoven. Tromgeroffel op de achtergrond, tot een stabiel blauw licht begon te schijnen en we de hele inhoud konden copieren.

Bedankt mensen voor het meedenken en advies!

LaCieLittleDiskDemonteren.docx

post-35576-0-01659000-1455652428_thumb.j

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ziet er goed uit, mooi zo ! ... :top:

 

Moraal van het verhaal: bestanden die je ECHT belangrijk vindt stockeer je niet op 1 externe harde schijf, maar MINIMUM op 2 verschillende externe harde schijven ... zo'n tweede externe harde schijf heeft namelijk een ENORM bloeddrukverlagend effect wanneer er problemen zijn met de andere externe harde schijf ! ;)

 

Als je hierover geen vragen meer hebt, mag je dit topic afsluiten door een klik op de knop "Modereer onderwerp" -> Sluiten ... zo blijft het forum voor iedereen overzichtelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.