Ga naar inhoud

Belangrijke update VLC Media Player verhelpt kwetsbaarheden


Aanbevolen berichten

Na bijna 10 maanden is er een nieuwe versie van de populaire mediaspeler VLC Media Player verschenen, die naast talloze bugs ook verschillende kwetsbaarheden verhelpt. Volgens de ontwikkelaars gaat het om "belangrijke bugs en beveiligingsproblemen" die in VLC Media Player 2.2.2 zijn opgelost.

Het gaat dan vooral om updates voor codecs en softwarebibliotheken van derden waar VLC Media Player gebruik van maakt en waarin kwetsbaarheden zijn verholpen. Om hoeveel problemen het precies gaat is onduidelijk. De ontwikkelaars spreken in het overzicht van doorgevoerde aanpassingen over meerdere kwetsbaarheden die zijn verholpen, waarna er verschillende voorbeelden worden genoemd. Het gaat dan om beveiligingslekken in de libpng- en libebml-softwarebibliotheken. Updaten naar de nieuwe versie kan via VLC Media Player zelf en Videolan.org.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.