Ga naar inhoud

Bitcoin-platform Loanbase gehackt via WordPress-blog


Aanbevolen berichten

Aanvallers zijn erin geslaagd om Loanbase, een platform voor Bitcoin-leningen, te hacken. Bij de aanval werden 8 bitcoins gestolen, wat met de huidige wisselkoers 2700 euro is. In een verklaring op Facebook laat Loanbase weten dat erin totaal vier accounts zijn gehackt en de aanvallers via een beveiligingslek in het WordPress-blog wisten binnen te komen.

Vervolgens kregen de aanvallers toegang tot de sql-database, die gevoelige gebruikersinformatie bevat, waaronder e-mailadressen, telefoonnummers en namen. Of deze gegevens ook zijn gestolen is onbekend, het wordt in ieder geval niet uitgesloten. De website is vanwege een beveiligingsupdate nu uit de lucht gehaald. Zodra die weer online is, wat naar verwachting vandaag zal zijn, zal Loanbase van alle gebruikers het wachtwoord resetten.

De vier accounts die werden gehackt zullen de schade vergoed krijgen. Details over de aanval op het WordPress-blog van Loanbase zullen later bekend worden gemaakt. Via Loanbase is het mogelijk om op eenvoudige wijze leningen aan te vragen. In totaal zouden bijna 9600 leningen al succesvol via de website zijn aangevraagd, waarbij een bedrag van ruim 7 miljoen dollar werd geleend.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.