Ga naar inhoud

Installer populaire software kwetsbaar voor dll-aanval


Aanbevolen berichten

De installatiesoftware van verschillende populaire programma's, zoals Google Chrome, TrueCrypt, WinRAR, 7-Zip, VLC Media Player en verschillende anti-virusprogramma's, is kwetsbaar voor een dll-aanval, waardoor een aanvaller in het ergste geval de computer volledig kan overnemen.

Het probleem is door beveiligingsonderzoeker Stefan Kanthak ontdekt en de afgelopen weken gepubliceerd. De installatiesoftware blijkt verschillende dll-bestanden uit de 'applicatie directory' te laden. Voor software die van het internet is gedownload is dit vaak de 'download directory'. Een aanvaller die kwaadaardige dll-bestanden in de download directory weet te krijgen, bijvoorbeeld via social engineering of een drive-by download, kan vervolgens willekeurige code op de computer uitvoeren als de gebruiker het betreffende installatieprogramma vanuit de download directory start. Het installatieprogramma zal namelijk in dit geval de kwaadaardige dll-bestanden laden. Verschillende partijen hebben inmiddels updates uitgebracht, waaronder Oracle, dat vorige week met een noodpatch kwam.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.