Ga naar inhoud

Review: Mionix Nash 20 headset


superjona

Aanbevolen berichten

Mionix is een relatief nieuw merk en focust zich op ergonomische gaming producten van hoge kwaliteit. Naast muizen, toetsenborden en muismatten is het merk ook actief in het audiosegment met de opvallende en vrij stijlvolle Mionix Nash 20. Of deze hoofdtelefoon even goed klinkt als hij er uitziet, lees je in onze Mionix Nash 20 review.

 

Inleiding

 

25499148392_f318af0bef_b.jpg

 

De Mionix Nash 20 is een kwaliteitsvolle headset gericht in het hogere mid-range segment voor gamers. Volgens het merk moet de Nash 20 zowel uitblinken in geluidskwaliteit als comfort. Stijlvol is de headset in ieder geval wel: de Nash 20 heeft een volledig zwarte uitstraling meegekregen en maakt gebruik van een simpel maar stijlvol ontwerp.

 

Verpakking en inhoud

 

24987282144_01b52a63e1_b.jpg

 

25322166200_f94943c516_b.jpg

 

Mionix heeft in ieder geval niet bespaard op de verpakking van de koptelefoon, want de Nash 20 wordt geleverd in een vrij stevige doos waar je meteen alle unieke kenmerken van het audioapparaat kunt zien. Net zoals het product zelf is de verpakking simpel gehouden: less is more moeten ze bij Mionix gedacht hebben. De belangrijkste technische specificaties van de headset vind je ook meteen op de achterkant terug en in de verpakking vinden we ook nog een korte snelstartgids terug.

 

Eerste indruk en comfort

 

De Mionix Nash 20 is een erg mooie hoofdtelefoon: de matte uitstraling geeft een erg indrukwekkende look mee en het Mionix-logo aan de weerszijden is een subtiele maar ook weer vrij stijlvolle touch. Wat meteen opvalt is dat de hoofdtelefoon toch wat aan de zwaardere kant is en best stevig aanvoelt. De hoofdband is gemaakt van hetzelfde Memory Foam materiaal als de earcups zelf, wat moet zorgen voor een verbeterd comfort. Uiteraard heeft het merk ook microfoon voorzien bij de Nash 20 die je aan de linkeroorschelp kan terugvinden. Als je de microfoon in de boven-positie laat staan, wordt hij trouwens automatisch op mute gezet. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat de microfoon opneemt als je dat niet wenst.

 

25499148572_00cb68e2d3_b.jpg

 

Wat betreft het comfort voelt de Mionix Nash 20 met een gewicht van een kleine 400 gram vrij zwaar aan op het hoofd, maar dat gevoel zwakt na een tijdje gelukkig af.  De oorschelpen zijn – zoals je dat zou verwachten in dit prijssegment – bekleed met leer en het zachte gedeelte is vervaardigd uit Memory Foam. Dankzij Memory Foam passen de oorschelpen zich aan naargelang de vorm van je oren, zodat de hoofdtelefoon te allen tijde goed en comfortabel zit. Ook het materiaal onder de hoofdband voelt erg comfortabel aan en het straalt high-end uit. Hoewel het op de afbeeldingen wat lastig is om te zien, de earcups kan je ook kantalen naar wens en voor het gemak heeft Mionix een kleine volume-slider ingebouwd op de hoofdtelefoon zelf. De kabel is voorzien van een hoogwaardige braid zodat het niet alleen robuuster is en langer meegaat, maar ook goed aanvoelt. Met een lengte van twee meter kan je de Nash 20 comfortabel gebruiken zelfs al staan je geluidspoorten in een lastige omgeving – al hadden we wel graag aan gecombineerde audio/micro-3,5mm jack accessoire gezien voor consoles bijvoorbeeld.

 

24987282554_4a5fcdc217_b.jpg

 

Algemeen ligt het comfort-gehalte van de Mionix Nash 20 vrij hoog – ondanks het gewicht. Het uitstekende materiaal en de padding rond de oorschelpen en de hoofdband zitten ontzettend goed en daarmee is deze hoofdtelefoon ook erg geschikt voor langdurig gebruik. Je zou misschien denken dat de vierkantige vorm van de hoofdtelefoon voor ergonomische problemen zou zorgen maar gelukkig is niets minder waar. De koptelefoon zit ontzettend goed en heeft een uitstekende balans van bouwkwaliteit en comfort. Wat betreft passieve noise cancelling doet de Nash 20 het ongeveer even goed als vergelijkbare koptelefoons, omgevingsgeluiden worden prima tegengehouden. Er is wel meer sprake van noise leaking: als het volume aan de hoge kant staat is het geluid van deze hoofdtelefoon toch vrij merkbaar.

 

Geluidskwaliteit

 

Tijd om de Mionix Nash 20 grondig op onze testbank te leggen. We gaan de hoofdtelefoon op verschillende manieren gebruiken. Omdat de Nash vooral op gaming gericht is, hebben we heel wat tijd gespendeerd met de koptelefoon op zowel pc als PS4. Uiteraard hebben we ook grondig de geluidskwaliteit van het toestel onderzocht bij films en muziek.

25591654866_f8240cee05_b.jpg

 

Wat meteen opvalt als je de Nash 20 gebruikt is de ontzettend natuurlijke weergave van geluiden – en dat geldt zowel voor games als multimedia. Games klinken daardoor vrij realistisch en de Nash 20 slaagt erin om het geluid te koppelen als een erg indrukwekkende atmosfeer. De balans tussen lage, midden en hoge tonen is ook uitstekend: dialogen klinken helder, maar ook kogelhulzen die rond je oren vliegen en grote explosies komen fenomenaal tot hun recht. Hoewel de Mionix Nash 20 eigenlijk ‘maar’ een Stereo Headset is, slaag je er als speler toch in om geluiden te plaatsen in een bepaalde richting en omgeving. Dat is ongetwijfeld te danken aan de drivers van de hoofdtelefoon die niet symmetrisch maar wel strategisch geplaatst zijn én bovendien nog eens op een helling staan. De drivers zelf zijn bovendien uitgerust met D.A.C.T.-technologie om geluidsprestaties te verbeteren. Kortom, een erg aangename ervaring dat de immersie enkel maar ten goede komt.

 

Heel wat ‘Gaming Headsets’ doen het net een stuk minder goed bij het weergeven van muziek en stellen op dat vlak vaak teleur. En hoewel de Nash 20 ook geprofileerd wordt als een hoofdtelefoon voor gamers, stellen de muziekprestaties allerminst terreur. Sterker nog – de geluidskwaliteit is absoluut subliem. De natuurlijke weergave die we hebben opgemerkt tijdens het gamen komt nog beter tot z’n recht bij stemmen en instrumenten. De Nash 20 produceert ook een vrij warm timbre maar klinkt tegelijk erg helder: ideaal voor de muziekliefhebber. Uiteraard hebben we een scala aan muziekgenres losgelaten op de hoofdtelefoon en kunnen we eigenlijk maar tot één conclusie komen: deze hoofdtelefoon doet het verdomd goed en kan absoluut concurreren met headsets die een aanzienlijk groter prijskaartje hebben.

 

Last but not least, er is natuurlijk ook nog een microfoon die getest moet worden: ook daar heeft Mionix gekozen voor een uitstekend exemplaar. Ontzettend helder, gemakkelijk en ook het uitstekende natuurlijke gevoel komt hier weer boven.

 

Conclusie Mionix Nash 20 review

 

Kortom, de Mionix Nash 20 heeft alles in huis om bestempeld te worden met onze Silver Award: uitmuntende geluidskwaliteit, mooi en ontwerp en erg comfortabel – alleen net iets te zwaard. In deze prijsklasse is de headset een absolute aanrader en dat geldt zowel voor normaal gebruik en intensieve gaming sessies.

 

25608818946_030fd4345f.jpg

 

Mionix Nash 20 | Headset

 

Deze review werd ook gepubliceerd op GameTech7.net,

een frisse site voor alles over de nieuwste games, gadgets en technologie

in samenwerking met PC-Helpforum.

aangepast door superjona
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.