Ga naar inhoud

McAfee en Panda beschermen onvoldoende


Aanbevolen berichten

De virusscanners van McAfee en Panda Security bieden onvoldoende bescherming tegen malware, zo stelt de Consumentenbond aan de hand van eigen onderzoek. In totaal werden er tijdens de test 18 anti-viruspakketten en internet security suites beoordeeld op een computer met Windows 10.

Het ging zowel om gratis als betaalde oplossingen en de standaard ingebouwde virusscanner van Windows 10, Windows Defender. Er werd gekeken naar de bescherming tegen malware, de bescherming die de meegeleverde firewall biedt, het gebruiksgemak en in hoeverre de scanner de computer vertraagt. De betaalde pakketten van Bitdefender, BullGuard, G Data en Kaspersky boden de beste bescherming tegen malware.

De oplossing van BullGuard (Internet Security 2016) komt als 'Beste uit de test' en is samen met G Data (Internet Security 2016) ook de 'Beste Koop'. McAfee scoort een onvoldoende (5,3) en komt het slechtst uit de test. Panda scoort een 5,4, gevolgd door Windows Defender dat met een 5,5 nipt een voldoende haalt. De Consumentenbond merkt op dat McAfee op veel nieuwe Windows-laptops als proefversie is geïnstalleerd. "Veel consumenten zullen ten onrechte denken dat ze daarmee afdoende beschermd zijn tegen malware."

Gratis virusscanners

De gratis virusscanners van Avira, Avast! en AVG scoren matig als het gaat om de bescherming tegen virussen. "Daarnaast nemen deze scanners het niet zo nauw met de privacy van de gebruikers. Ze houden surfgedrag in de gaten en delen dit met derden", aldus de onderzoekers. De gratis scanners die Ziggo, XS4All en KPN Alles-in-één Premium onder eigen naam aanbieden op basis van software van F-Secure scoren iets beter qua bescherming en privacyvoorwaarden.

De Consumentenbond adviseert om abonnementen op betaalde virusscanners en internet security suites niet zomaar te verlengen. Met het vergelijken van prijzen of zoeken naar aanbiedingen kunnen gebruikers soms wel de helft besparen.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.