Ga naar inhoud

Microsoft test app voor ontgrendelen Windows 10 via bluetooth


Aanbevolen berichten

Microsoft is bezig met het testen van een app voor Windows 10 Mobile waarmee gebruikers hun Windows 10-pc via bluetooth kunnen ontgrendelen. De Phone Sign-in-app laat gebruikers via een tap op het scherm weer toegang tot de computer krijgen. Vereiste is wel dat de computer via bluetooth aan de telefoon wordt gekoppeld, zo laat een gebruiker op Twitter weten die als eerste over de app berichtte.

Vooralsnog gaat het om een interne betatest van de app. Wanneer de uiteindelijke versie verschijnt en of er ook versies voor andere mobiele besturingssystemen zullen uitkomen is onbekend. Microsoft heeft met Windows 10 verschillende alternatieven voor het wachtwoord geïntroduceerd, waaronder de biometrische inlogmethode Windows Hello. Gebruikers kunnen zodoende via een scan van hun iris, vingerafdruk of gezicht inloggen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.