Ga naar inhoud

NEC onthult inloggen via oor als middel tegen identiteitsfraude


Aanbevolen berichten

Elektronicagigant NEC heeft een nieuwe biometrische inlogmethode tegen identiteitsfraude ontwikkeld, waarbij mensen via de vorm van hun oor kunnen inloggen. De nieuwe technologie meet de akoestische eigenschappen van het oor, dat volgens NEC voor elk persoon uniek is.

Hiervoor wordt van een oordopje en een ingebouwde microfoon gebruik gemaakt. De microfoon verzamelt geluid dat door het oordopje wordt gegenereerd en binnen de oorholte resoneert. Het gaat om een kort geluidssignaal van een paar honderd milliseconden. Aan de hand hiervan worden de unieke akoestische eigenschappen berekend. Volgens NEC maakt de technologie het mogelijk om mensen snel en nauwkeurig te identificeren met een nauwkeurigheid van meer dan 99%.

Doordat de technologie geen bepaalde acties vereist kunnen mensen continu worden geauthenticeerd, zelfs als ze bewegen of aan het werk zijn. NEC is van plan om de technologie in de tweede helft van 2017 of eerste helft van 2018 naar de markt te brengen als oplossing tegen identiteitsfraude. Of mensen straks oordopjes moeten delen om zich ergens te authenticeren of dat personen een eigen oordopje krijgen is nog niet duidelijk.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.