Ga naar inhoud

Google, Snapchat en WhatsApp willen encryptie uitbreiden


Aanbevolen berichten

Google, Snapchat en WhatsApp willen het gebruik van encryptie om gegevens van gebruikers te versleutelen uitbreiden, zo meldt de Guardian vandaag. Zo is WhatsApp van plan om naast de tekstberichten, die al zijn versleuteld, ook telefoongesprekken tussen gebruikers te versleutelen.

Onlangs werden er al in een vertaaldatabase van WhatsApp aanwijzingen gevonden die dit lieten doorschemeren. Volgens bronnen zal WhatsApp de nieuwe encryptiemogelijkheden binnenkort officieel aankondigen. Snapchat zou daarnaast bezig met een beveiligd berichtensysteem zijn, maar details kan de Britse krant niet geven.

End-to-end-encryptie

Binnen Google wordt gekeken naar extra mogelijkheden voor de technologie achter het project om e-mail eenvoudig te versleutelen. Eind 2014 onthulde Google een encryptietool voor het end-to-end versleutelen van e-mails middels pgp. De software is echter nog altijd in ontwikkeling. Een uitdaging voor Google is dat het aanbieden van end-to-end-encryptie voor sommige data, zowel vanuit gebruiksvriendelijkheid als zakelijk oogpunt, een uitdaging blijft. Het tonen van advertenties op basis van de inhoud van een e-mail, waarmee Google inkomsten genereert, wordt lastiger als die versleuteld is.

Tijdens een recente bijeenkomst van Google-werknemers zou topman Gerhard Eschelbeck zijn gevraagd waarom Google niet meer doet om versleutelde communicatie te ondersteunen. Gerhard, vice-president security en privacy engineering, stelde dat de internetgigant zich juist steeds meer op dit soort projecten richt. Sommige werknemers zouden daarbij kijken of de technologie achter de end-to-end-encryptie voor andere producten kan worden gebruikt, maar een beslissing is nog niet genomen.

 

bron: security.nl

aangepast door Captain Kirk
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.