Ga naar inhoud

Google looft 100.000 dollar uit voor Chromebook-hack


Aanbevolen berichten

Google heeft de beloning die onderzoekers krijgen voor het hacken van een Chromebook verhoogd van 50.000 dollar naar 100.000 dollar. De internetgigant besloot vorig jaar een prijs in het leven te roepen van 50.000 dollar voor een aanval waarbij een Chromebook in gastmodus permanent werd overgenomen.

Geen enkele onderzoeker heeft zich echter aangediend. Daarom is er nu besloten de beloning te verdubbelen. Dat de Chromebook wel gehackt kan worden demonstreerde de bekende hacker George 'Geohot' Hotz. In 2014 wist hij via vier kwetsbaarheden een Chromebook over te nemen, waarvoor Google hem 150.000 dollar betaalde. Naast de hogere beloning voor het aanvallen van Chrome OS is er ook een beloning uitgeloofd voor onderzoekers die de Safe Browsing-downloadbescherming van Google Chrome weten te omzeilen. Vorig jaar betaalde Google onderzoekers meer dan 2 miljoen dollar voor het melden van beveiligingsproblemen in allerlei producten en diensten.

 

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.